Οικονομία

Ανατροπή στη πώληση των 14 αεροδρομίων; Τι «ομολογεί» το Μαξίμου

Αεροδρόμια
Συγκεκριμένα, σημερινές πληροφορίες ανέφεραν ότι η  Fraport ζητά αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις ότι η παραχώρηση θα ολοκληρωθεί όπως είχε συμφωνηθεί, ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εξασφάλιση χρηματοδότησης εξαιτίας του ρίσκου της Ελλάδας.

Το Μέγαρο Μαξίμου με non paper πριν λίγο παραδέχεται ότι η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ιδιωτικοποίησης ήταν στα προαπαιτούμενα του Μνημονίου ενώ πετά το γάντι στη γερμανική πλευρά προειδοποιώντας την ότι αν οι αγοραστές εγείρουν θέμα επαναδιαπραγμάτευσης τότε αυτή θα είναι συνολική.

«Η ολοκλήρωση της παραχώρησης  14 περιφερειακών αεροδρομίων, χωρίς μεταβολή των όρων που είχαν συμφωνηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελούσε (για ευνόητους λόγους)  ρητό όρο της συμφωνίας που προέκυψε από τη Σύνοδο της 12ης Ιουλίου.

Η κυβέρνηση τήρησε απολύτως τα συμφωνηθέντα και χθες, 18 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ με αριθμό 240.Β/2015.

Αν και εφόσον η αντισυμβαλλόμενη εταιρία εγείρει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα περιορίζεται στα ζητήματα που θα τεθούν από την εταιρία, αλλά θα είναι συνολική», αναφέρει χαρακτηριστικά το non paper του Μαξίμου…

Διαβάστε περισσότερα στο: toxrima.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa