Κοινωνία

Αντιδράσεις από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για ενδεχόμενη αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

Κοινό ψήφισμα συνυπέγραψαν φορείς και αυτοδιοικητικοί του Νοτίου Αιγαίου ενάντια στα προωθούμενα σχέδια κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά στην χθεσινή έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε Σύρο και Ρόδο, το οποίο πρόκειται να αποσταλεί στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση αποφάσισαν να ενώσουν τη φωνή τους και να αντιδράσουν, προκειμένου να προασπίσουν το αναφαίρετο δικαίωμα του νησιώτικου χώρου, να μπορεί να επιβιώνει σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον.

Στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, το βράδυ της Κυριακής οι συμμετέχοντες συνηγόρησαν στην επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί το ιδιαίτερο καθεστώς που επικρατεί στο νησιώτικο περιβάλλον, υποστηρίζοντας πως τάσσονται κατηγορηματικά αντίθετοι σε μία απόφαση που θα έχει ντόμινο ολέθριων συνεπειών και λέγοντας πως, θέτουν προ των ευθυνών τους και τους βουλευτές των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, στους οποίους θα γνωστοποιηθεί το σχετικό ψήφισμα.

Ανάλογη συνεδρίαση έλαβε χώρα και στο γραφείο του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου στη Ρόδο. Αξίζει να τονισθεί, πως την αντίδραση συμμερίζονται όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσω της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, καθώς επίσης, σε επίπεδο Κυκλάδων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄ και ο Επίσκοπος των Καθολικών Σύρου, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου.

Διαβάστε την κοινή δήλωση των φορέων [εδώ]

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa