Κόσμος

Απίστευτος πατέρας – Διανύει καθημερινά 16 χλμ για τον γιο του με τα πόδια

πατερας

Ο Γιου Ξιουκάνγκ, είναι ένας 40χρονος που μεγαλώνει μόνος του τον 12χρονο γιο του σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Κίνας και συγκεκριμένα στην περιοχή Σιτσουάν.

O μικρός Ξιάο γεννήθηκε με σοβαρό πρόβλημα υγείας και ένα από αυτά, του προκάλεσαν και αναπηρία. Χάρη όμως στο ήρωα πατέρα του που κατορθώνει και πηγαίνει σε ειδικό σχολείο ο γιος του παραμένει χαμογελαστός.

Φορτωμένος με ένα καλάθι στο οποίο μέσα βρίσκεται το αγαπημένο του παιδί, ο Ξιουκάνγκ διανύει με τα πόδια κάθε πρωί 8 χιλιόμετρα. Μόλις τον αφήσει στην αίθουσα του σχολείου «Φενγκχι», επιστρέφει στη δουλειά του για να επαναλάβει την ίδια διαδρομή και την ίδια διαδικασία μερικές ώρες αργότερα.

Ο ίδιος λέει πως ο γιος του είναι πανέξυπνος και δεν θα μπορούσε να του στερήσει τίποτα. Όταν τελικά κατάφερε να βρει το μοναδικό σχολείο που θα δεχόταν τον μικρό ήξερε πως σχολικό ή μέσα μεταφοράς δεν υπήρχαν οπότε αποφάσισε πως ο ίδιος θα εξασφάλιζε την μεταφορά του με όποιον τρόπο μπορούσε.

Από την μέρα που ο Xiao ξεκίνησε σχολείο υπολογίζεται πως ο πατέρας αυτός έχει διανύσει πάνω από 25.000 χιλιόμετρα τα τελευταία 6 χρόνια, κουβαλώντας στην πλάτη του το παιδί του. Η ιστορία τους πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε από τοπικά μέσα και αμέσως κυβερνητικοί φορείς δεσμεύτηκαν να ενοικιάσουν στον πατέρα σπίτι για να μην πηγαινοέρχεται.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa