Κόσμος

Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 18χρονο

Φαβέλα

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Οκτωβρίου, ο 18χρονος Βραζιλιάνος, Πάουλο Ρομπέρτο Πίνιο ντε Μενέζες, ξυλοκοπήθηκε άγρια μέχρι θανάτου από άνδρες της Μονάδας Ειρηνευτικής Αστυνομίας στη φαβέλα Μανγκίνιους, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όργανα της αστυνομίας απομόνωσαν τον νεαρό σε ένα σοκάκι, όπου τον ξυλοκόπησαν, μέχρι ο Πάουλο να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Οι ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως. Ωστόσο η μητέρα και άλλοι γείτονες επιβεβαίωσαν ότι ο Πάουλου Ρομπέρτου ήταν μαζί με μια ομάδα νέων όταν μπάτσοι της τοπικής αστυνομίας διεξήγαγαν έλεγχο στη γειτονιά.

Συνέπεια μίας ακόμη κρατικής δολοφονίας, ήταν ο πετροπόλεμος από την μεριά του εξαγριωμένου πλήθους προς τους αστυνομικούς.

Οι δυνάμεις καταστολής, όμως, συνέχισαν με μεγαλύτερη ακόμα ένταση την άσκηση ωμής βίας και μάλιστα δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ προς τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας 17χρονης, η οποία χτυπήθηκε από σφαίρα στο πόδι. Η νεαρή διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Τα όργανα της «τάξης» δεν δίστασαν να απειλήσουν με όπλο την μικρή αδερφή του δολοφονηθέντος Πάουλο.

Η κηδεία έλαβε χώρα την Παρασκευή, 18 Οκτώβρη, ενώ την ίδια μέρα κάτοικοι της φαβέλας Μανγκίνιους καλούσαν σε διαμαρτυρία και μπλοκάρισμα δρόμων στη μνήμη του Ρομπέρτο Πάουλο και ενάντια στην πολλοστή αστυνομική δολοφονία.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER