Παράξενα

Δεν είναι επιστημονική φαντασία: Ρομπότ…παίρνει εκφράσεις ανθρώπου και κάνει γκριμάτσες! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η εταιρία Hanson Robotics κατάφερε να δημιουργήσει κάτι που σε όλους μας φαντάζει κάτι το απίστευτο, κάτι που το βλέπουμε μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Είναι το “ρομπότ άνθρωπος” που ονομάζεται Humanoid γνωστό ως Ham, οι εκφράσεις που παίρνει είναι ίδιες με αυτές του ανθρώπου ειδικά όταν μιλάει, κουνάει τα φρύδια το κεφάλι του κάνει ακόμα και γκριμάτσες! Έχει την δυνατότητα να απαντάει σε βασικές ερωτήσεις και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην προσομοίωση ιατρικών σεναρίων.

Δεν μοιάζει με κανένα άλλο ρομπότ που έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα εταιρίες που ασχολούνται με την ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας! Το Humanoid παρουσιάστηκε στην έκθεση ηλεκτρονικής στο Χονγκ Κονγκ. Το κεφάλι σχεδιάστηκε από τον αμερικανικό σχεδιαστή ρομποτικής David Hanson.

Το «ρομπότ» έχει την δυνατότητα να απαντάει σε βασικές ερωτήσεις και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην προσομοίωση ιατρικών σεναρίων.

Δεν μοιάζει με κανένα άλλο ρομπότ που έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα εταιρίες που ασχολούνται με την ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας!

mpwwyw1

magdasblog_human_robt (2)

magdasblog_human_robt (3)

magdasblog_human_robt (4)

πηγή: magdasblog.gr

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER