Κοινωνία

Έγγραφα της ΤτΕ «αθωώνουν» τον Κοντομηνά (έγγραφα)

Κοντομηνάς

Την άμεση καταβολή της χρηματικής εγγύησης των 4 εκ. ευρώ αντί για 5εκ. που αρχικά είχαν οριστεί, ζητά με πρότασή της από τον Δημήτρη Κοντομηνά, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου. Την ίδια ώρα δύο έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος, αθωώνουν τον κραταιό άνδρα της τηλεόρασης του ALPHA για τα δάνειά του από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο επιχειρηματίας επικαλούμενος οικονομική δυσπραγία, υπέβαλε προσφυγή για μείωση της εγγύησης, που του είχε επιβληθεί για να αφεθεί ελεύθερος.  Η Εισαγγελέας κατόπιν τούτου πρότεινε να μειωθεί κατά ένα εκατομμύριο ευρώ το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε στον επιχειρηματία.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με έγγραφα που  δημοσίευσαν τα «Παραπολιτικά»,  στην ουσία αθιωώνει τον κ. Κοντομηνά καθώς προκύπτει ότι το δάνειο που πήρε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δικαιολογείτο από την αξία την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης. Όπως φαίνεται και στα έγγραφα τα οποία αποστέλλονται στις 28 Αυγούστου 2012 από τη Διεύθυνση Εποπτείας του Πιστωτικού Συστήματος και υπογράφονται από τον τότε Διευθυντή Ιωάννη Γούσιο (ο συγκεκριμένος παραιτήθηκε το Νοέμβριο του ίδιου έτους από υπάλληλος της ΤτΕ) αναφέρεται ότι γίνεται δεκτός ο ισχυρισμός της τότε διοίκησης του ΤΤ (Διευθύνων Σύμβουλος Κλέων Παπαδόπουλος) σύμφωνα με τον οποίο το ποσό των 18,9 εκ Ευρώ που καταβλήθηκε για την απόκτηση του 50% της Hellenic PostCredit (πρώην Best Line) είναι συμβατός με την εκτιμηθείσα αξία από την ελεγκτική εταιρία.

Έγγραφα

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa