Πολιτική

O Βαρβιτσιώτης εισηγείται άρση επιστράτευσης των ναυτικών

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

O Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εισηγήθηκε προς τον Πρωθυπουργό, την άρση της πολιτικής κινητοποίησης και επιστράτευσης των ναυτικών.

Να σημειώσουμε ότι το σύνολο των πληρωμάτων για τα Επιβατηγά Οχηματαγωγά και Φορτηγά Οχηματαγωγά πλοία του Εμπορικού Ναυτικού είχαν υπαχθεί σε καθεστώς πολιτικής κινητοποίησης και επίταξης υπηρεσιών, από το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου 2013.

«Σήμερα, υλοποιούμε ένα πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Με αυτόν τον τρόπο επικυρώνουμε τη δημιουργική συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει μαζί της, με κοινό γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας. Στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλουμε για να βγει η χώρα από την κρίση, ο Έλληνας ναυτικός διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σημειώνεται πως η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με απόφασή της, θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που εξέδωσε η ΓΣΕΕ για την 6η Νοεμβρίου. Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει υπογραμμίσει, ότι η 24ωρη απεργία των ναυτικών, στις 6 Νοεμβρίου, δεν είναι τυχαία διαμαρτυρία αλλά κινητοποίηση επιβίωσης και αντίστασης.

«Οι Έλληνες ναυτεργάτες πρώτοι από όλους έχουν νοιώσει στο “πετσί” τους τη μάστιγα της ανεργίας, τις συνεχείς απολύσεις, τις συνεχείς μειώσεις στις συνθέσεις των πληρωμάτων, τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους στον χώρο της ακτοπλοΐας και την απεμπόληση των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων» τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Με απόφασή τους, οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, από την 1η Νοεμβρίου έως και την 31η Μαρτίου, θα προχωρήσουν σε μείωση του ξενοδοχειακού προσωπικού κατά 50%, εκμεταλλευόμενες το άρθρο 29 του νόμου 4150 του 2013 περί καθορισμού οργανικής σύνθεσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ήδη, δεκάδες εργαζόμενοι του συγκεκριμένου κλάδου έχουν εκφράσει την ανησυχία τους και έχουν καθημερινή επικοινωνία με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ζητώντας την στήριξή της. Αντίθετα, στελέχη ακτοπλοϊκής αγοράς, κάνουν λόγο για μείωση της επιβατικής κίνησης τη συγκεκριμένη περίοδο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του υπέρογκου λειτουργικού κόστους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa