Κοινωνία

Αναχώρησε το συριακό αεροσκάφος από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Αναχώρησε στις 17:10 από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το συριακό αεροσκάφος, τύπου Τουπόλεφ 134, το οποίο προσγειώθηκε περίπου στις 14:00 για ανεφοδιασμό καυσίμων και μετέφερε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Άσαντ, Φαϊσάλ Μοκντάντ,  τον επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, Αχμάντ Αρνούς, καθώς και διπλωμάτες της Συρίας  στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διάσκεψης στη Γενεύη 2.

Τελείωσε το θρίλερ με το συριακό αεροσκάφος

Το αεροπλάνο, για το οποίο ακολουθήθηκε η διαδικασία ελέγχου η οποία εφαρμόζεται σε περιπτώσεις διεθνούς εμπάργκο, ανεφοδιάστηκε με καύσιμα (η διαδικασία ξεκίνησε γύρω στις 15:30) και αναχώρησε κανονικά για την Ελβετία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας ανέφερε: «Υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση για τυπικούς λόγους. Όλα είναι ΟΚ, το αεροπλάνο έχει το πράσινο φως για να απογειωθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο  δεν μπορούσε να ανεφοδιαστεί λόγω του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στο καθεστώς Άσαντ, ενώ άλλες έκαναν λόγο για παλιότερες οφειλές της αεροπορικής σε εταιρεία ανεφοδιασμού.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως οι πιλότοι δεν είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης προηγουμένως, ούτε και είχαν ενημερωθεί οι αρχές του αεροδρομίου για την επικείμενη προσγείωση του αεροσκάφους, ενώ μόλις προσγειώθηκαν στο Ελ.Βενιζέλος ζήτησαν ανεφοδιασμό.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία η ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία. Μάλιστα θα συμμετάσχει και η Ελλάδα, την οποία θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa