Πολιτική

Εμπαιγμός Φίλη: Δεν είναι δικό μου θέμα ο ΦΠΑ, να πάτε στον Τσακαλώτο

Νίκος Φίλης

Αίσθηση προκάλεσε για ακόμη μια φορά ο Νίκος Φίλης, αφού αυτή τη φορά παρέπεμψε στον υπουργό Οικονομικών τον πρόεδρο του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ), Χαράλαμπο Κυραϊλίδη, αναφορικά με τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν νωρίτερα στο υπουργείο Παιδείας, ο κ. Φίλης εξέφρασε την ελπίδα να δείξουν κατανόηση όλοι οι ενδιαφερόμενοι και ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο υπουργός επανέλαβε τη θέση του ότι θα επιστρέψει στο υπουργείο η ευθύνη εποπτείας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με την επανασύσταση της διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

Ο κ. Κυραϊλίδης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του γι’ αυτή την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου, αλλά και την αγωνία του για το θέμα του ΦΠΑ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος: «Παραμένουν χιλιάδες μαθητές και γονείς και οι επιχειρηματίες που έχουν ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, σχολές χορού, ωδεία, γενικά φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης, σε αγωνία και σε ομηρία, γιατί δεν ξέρουν τι πρέπει να πράξουν. Να πράξουν το νόμιμο, γιατί ο νόμος ισχύει αναδρομικά από τον Ιούλιο, ή να ακούν τις προφορικές δεσμεύσεις του κάθε υπουργού ή του πρωθυπουργού;».

Επισήμανε ακόμη τις δυσκολίες που υπάρχουν και από πλευράς καταβολής διδάκτρων των γονέων και από πλευράς καταβολής μισθών από τους εργοδότες.

Ο κ. Κυραϊλιδης τόνισε ότι η ΣΙΕΙΕ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για το «μπλοκάρισμα» του μέτρου, ενώ σημείωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει η απάντηση από την Κομισιόν, στην οποία έχει προσφύγει από το καλοκαίρι.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER