Θέατρο Πολιτισμός

Ένα «Μάθημα» στη μνήμη του Βαγγέλη

Το μάθημα του Ιονέσκο

Τη μνήμη του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη τιμούν οι ηθοποιοί Κατερίνα Χατζηκυριάκου και Χρήστος Σαπουντζής, σε συνεργασία με το «ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης» και το «Χαμόγελο του Παιδιού», ανεβάζοντας το « Μάθημα» του Ευγένιου Ιονέσκο, ένα έργο, που μιλάει για τη βαθιά ενδοσχολική βία και το παράλογο της Παιδείας.

Το κλασικό αριστούργημα του γαλλορουμάνου συγγραφέα θα παρουσιαστεί: Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στο Σπίτι του Πολιτισμού, στο Ρέθυμνο, την Κυριακή 31 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ, και στο Βενιζέλειο Ωδείο των Χανίων, από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, με μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις στο Ρέθυμνο να διατίθενται στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Ένα μάθημα που καταλήγει σε φόνο

Στο έργο του Ιονέσκο, ξετυλίγεται η ιστορία ενός ιδιαίτερου μαθήματος εισαγωγής σε Πανεπιστήμιο. Ήρωές της είναι ένας καθηγητής και μία μαθήτρια που ζητάει τη βοήθειά του. Δύο κόσμοι που δεν καταφέρνουν να συνεννοηθούν, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Δύο κόσμοι σάπιοι. Η μη κατανόηση τον θυμώνει, τον οδηγεί στην παραφροσύνη και, τελικά, στο φόνο. Όπως έγινε και με τις υπόλοιπες μαθήτριές του.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Τατιάνα Δημητρίου – Κατερίνα Χατζηκυριάκου, διασκευή – εκτέλεση παραγωγής: Κατερίνα Χατζηκυριάκου, σκηνοθεσία – στίχοι: Χρήστος Σαπουντζής, πρωτότυπη μουσική: Sancho 003 (Φώτης Σιώτας –  Κώστας Παντέλης), επιμέλεια κίνησης: Έλσα Σίσκου, σκηνικά – κοστούμια: Αρετή Μουστάκα – Χριστίνα Πανοπούλου, σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου, φωτογραφίες: Χριστίνα Πανοπούλου –  Κωνσταντίνος Γουναρίδης. trailer / βίντεο – μοντάζ: Ανδρέας Σαραβάνος, teaser / βίντεο – μοντάζ: Σπύρος Ζαχαράκης, γραφιστικά: Αγγελική Δημακαράκου, παραγωγή: Re – Act (με τη στήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.). Παίζουν: Χρήστος Σαπουντζής, Κατερίνα Χατζηκυριάκου.

Πληροφορίες
Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 12 ευρώ, φοιτητικό – ανέργων: 10 ευρώ. Τηλ. κρατήσεων: 6974 072081.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa