Οικονομία

Ένα ταμείο για κύριες κι ένα για τις επικουρικές συντάξεις

Με τον μέσο όρο της κύριας σύνταξης να μην ξεπερνά τα 666,07 ευρώ, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία (Ιούλιος 2015), το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας των προτάσεών του για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος που θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των πιστωτών.

Ουσιαστικά, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να αποφασίσει η κυβέρνηση τα βασικά χαρακτηριστικά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θα καθορίσει την τύχη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης για τις επόμενες δεκαετίες.

Το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται στη διαμόρφωση μιας πρότασης προς τους πιστωτές η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός ενιαίου ταμείου κύριας ασφάλισης και ενός ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης.

Έτσι, αποφεύγεται το ενδεχόμενο συγχώνευσης των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, το οποίο ως εγχείρημα πέρα από τις σοβαρές πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις που συναντά, παρουσιάζει και σοβαρές τεχνικές και νομικές δυσκολίες.
Προς το παρόν από τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για τη συγχώνευση των ταμείων κύριας ασφάλισης φαίνεται να εξαιρούνται ο ΟΓΑ και το ΝΑΤ…

Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa