Κοινωνία

Εντόπισαν οκτώ κιλά χασίς και 1.300 δενδρύλλια

Χασισοκαλλιέργεια

Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί όταν ανακάλυψαν ένα «δάσος» από 1301 δενδρύλλια χασίς, που είχαν στήσει καλλιεργητές ινδικής κάνναβης στην Άμφισσα.

Οι δράστες που πρόλαβαν να εξαφανιστούν πριν φτάσουν οι δυνάμεις της Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν στοιχεία για την ακριβή τοποθεσία της καλλιέργειας και ξεκίνησαν έρευνες για να την εντοπίσουν στην εξαιρετικά δύσβατη περιοχή. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Συνολικά κατάσχεσαν 1.164 δενδρύλλια κάνναβης από ύψους 0,20 εκατοστών μέχρι και δύο μέτρων. Επίσης υπήρχαν γλάστρες που είχαν φυτά ύψους 137 έως και 0.05 εκατοστών, ενώ βρήκαν τέσσερα κιλά και 800 γραμμάρια αποξεραμένης. Επίσης εντόπισαν τρία κιλά και 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Στην φυτεία ήταν εγκατεστημένο μέχρι και αυτόματο σύστημα ποτίσματος με σωλήνες μήκους εκατοντάδων μέτρων, ενώ τα σκαπτικά εργαλεία, μια ζυγαριά ακριβείας και ένα όργανο μέτρησης υγρασίας που βρέθηκαν στον χώρο, εστάλησαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας για ανίχνευση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού που μπορεί να αποκαλύψουν την ταυτότητα των καλλιεργητών χασίς.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa