Πολιτική

Επέστρεψε τη διερευνητική ο Μεϊμαράκης – «Υπάρχει ακόμη χρόνος για εθνική συνεννόηση»

Μεϊμαράκης Παυλόπουλος

Συνάντηση με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο είχε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης προκειμένου να του ανακοινώσει ότι η διερευνητική εντολή που έλαβε δεν καρποφόρησε και δεν κατόρθωσε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα την παραδώσει στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Υπάρχει ακόμη χρόνος για εθνική συνεννόηση» είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επιθυμεί να πραγματοποιηθεί και η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου, πριν από τη διάλυση της Βουλής.

«Δυστυχώς η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία με ευθύνη του Τσίπρα που θα μπορούσε να αποφευχθεί» συνέχισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να συναντηθεί μαζί μας ώστε να αποφύγουμε μια τέτοια πορεία».

«Εχουμε ακόμη το χρόνο και στη συνεδρίαση υπό την προεδρία σας να πρυτανεύσει η εθνική συνεννόηση. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι υπάρχουν αναγκαία μέτρα λόγω των εκλογών που προκάλεσε. Με αυτές τις σκέψεις προσήλθα και είμαι έτοιμος να συμβάλω» πρόσθεσε.

«Ιδίως υπό αυτές τις συνθήκες η τήρηση των διατάξεων του Συντάγματος κατά γράμμα και κατά πνεύμα είναι πολύ σημαντικό πράγμα όπως και ο ρόλος των κομμάτων που είτε έλαβαν είτε όχι τη διερευνητική εντολή, για τη συνεννόηση» είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε πράγματα.

«Βεβαίως δεν θα μείνουν μυστικά για να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Ο πολιτικός πολιτισμός αναγκαίος. Δίνουμε εξετάσεις εντός και εκτός Ελλάδος» επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

 

Αργότερα, το μεσημέρι (13:00), ο Προκόπης Παυλόπουλος πρόκειται να καλέσει τον αρχηγό του τρίτου κόμματος ώστε με τη σειρά του να του παραδώσει την διερευνητική εντολή.

Η «Λαϊκή Ενότητα» θα κρατήσει την διερευνητική εντολή για τρεις ημέρες, δήλωσε στο Mega νωρίτερα ο Δημήτρης Στρατούλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Μεϊμαράκης Παυλόπουλος

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Διαβάστε επίσης:

Την Παρασκευή εκτός απροόπτου η ορκωμοσία υπηρεσιακής κυβέρνησης

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER