Κόσμος

Έριξαν δακρυγόνα στη Βουλή – Μοίραζαν μάσκες οξυγόνου στους βουλευτές

Η αντιπολίτευση του Κοσόβου διέκοψε την Παρασκευή την πρώτη κοινοβουλευτική συνεδρίαση του έτους εκτοξεύοντας δακρυγόνα, μέθοδο που χρησιμοποιεί από τον Οκτώβριο προκειμένου να επιτύχει την παραίτηση της κυβέρνησης και την εγκατάλειψη των συμφωνιών που αποσκοπούν στην εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σερβία.

«Ο λαός έχει γυρίσει την πλάτη σε αυτό το καθεστώς και η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και να ανταποκριθεί στη βούληση του λαού», δήλωσε ο ηγέτης του κινήματος Vetevendosje (Αυτοδιάθεση) της αντιπολίτευσης Βισάρ Ιμέρι ο οποίος, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο, εξασφάλισε την άδεια του προέδρου του κοινοβουλίου Κάντρι Βεσέλι προκειμένου να απευθυνθεί στους βουλευτές πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

«Είναι το τέλος αυτής της κυβέρνησης και ο Ίσα  και ο  Χασίμ πρέπει να το καταλάβουν, όλος ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει», είπε ο Ιμέρι προτού επιστρέψει στη θέση του.

Στη συνέχεια ο Βεσέλι κήρυξε επίσημα την έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου, όμως στα έδρανα της αντιπολίτευσης ένας βουλευτής ενεργοποίησε φυσίγγιο δακρυγόνου αερίου προκαλώντας την άμεση διακοπή των εργασιών του νομοθετικού σώματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής έξι αστυνομικοί με αντιασφυξιογόνες μάσκες προσπάθησαν να ανακτήσουν το φυσίγγιο προτού το αέριο εξαπλωθεί στην αίθουσα, αλλά βουλευτές της αντιπολίτευσης τους εμπόδισαν.

Μπροστά στο κτίριο του κοινοβουλίου στην Πρίστινα, το οποίο είχε περικυκλωθεί από δυνάμεις της αστυνομίας με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων, συγκεντρώθηκαν περίπου 200 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης φωνάζοντας «Κάτω η κυβέρνηση».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa