Κοινωνία

Ερωτήματα για μεγάλα ονόματα της πολιτικής και της δημοσιογραφίας…

Του Γιάννη Ντάσκα

Πριν μερικά χρόνια μια παρέα μεγαλοπολιτικών και μεγαλοδημοσιογράφων έκαναν “ζήλια-ψώρα” στους άλλους (μικρο)πολιτικούς, ιδιαίτερα των επαρχιακών εδρών και στους χιλιάδες άλλους “μικρούς” δημοσιογράφους. Τη ΜΊΑ Κυριακή στη Μύκονο, την άλλη στη Ελβετία, την επομένη στην Πάρο και στην Αντίπαρο, ή στα Βόρεια και Νότια προάστια, μέρη στα οποία είχαν όλοι τους βίλες.

Όταν χρειάζονταν οι μεγαλοπολιτικοί έριχναν και μια ομιλία και με βροντώδη φωνή έλεγαν “σύντροφοι για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι”(οι πράσινοι) ή “για το καλό της πατρίδας προσφέρουμε όλο μας το είναι” κάποιοι μεγαλογαλάζιοι.

Τώρα αγωνίζονται λυσσαλέα όλοι μαζί να μην ανοίξουν οι λογαριασμοί, να μην ανοίξουν οι λίστες χρήματος στις οποίες λίγο-πολύ κολυμπάνε όλοι.

Η Βίκυ έπαθε σύνδρομο αυτοκτονικό, σαν εκείνο του δικηγόρου στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου. Γλίτωσε ο δικηγόρος τη φυλακή τώρα όλα καλά. Οπως ο Λούβαρης. Και ο Ζαχόπουλος λουφάζει.

Ερώτημα: Πόσα χρήματα (δεκάδες χιλιάδες ευρώ) σε ποιόν και γιατί πλήρωσε ο Ζαχόπουλος ως συνέπεια του σκανδάλου;

Κυριακάτικη εφημερίδα επαναφέρει την υπόθεση Γιάννου και θυμίζει ότι οι Γερμανοί αν και πλήρωσαν μίζες και πήραν δουλειές στην Ελλάδα, δεν διστάζουν να συντάσσουν εκθέσεις και να λένε σε ποιους έδωσαν στην Ελλάδα μίζες.

Ερώτημα: Πότε και πως έφτιαξε τη σπιταρώνα στην Πάρο-Αντίπαρο ο Γιάννος;

Ποιους έχει γείτονες; Εχει ακούσει τίποτα για Καραβέλα εκεί στη γειτονιά;

Ποιοι ήταν οι μεγαλοδημοσιογράφοι που ήταν τριγύρω στον Γιάννο, στον Ακη, στον Αλογοσκούφη, στον Σιούφα;

Ποίας οικονομικής δυνατότητας ήταν οι συγκεκριμένοι πριν μερικά χρόνια και ποιας τώρα;

Ποιο κύκλο εργασιών και με ποια πελατεία έχουν τα παιδιά Σιούφα και ποια σχέση έχει η δουλειά τους (ως συνέπεια…) της δραστηριότητας του πατέρα τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης;

Η Ρούλα Κουράκου-Παπαντωνίου και ο Γιάννος μήπως αυτό τον καιρό ετοιμάζουν ιατρικό φάκελλο βλέποντας πόσο χρήσιμος είναι στη Βίκυ Τσοχατζοπούλου;

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa