Πολιτισμός

Φεστιβάλ Μολύβου: Η μουσική ως γέφυρα πολιτισμού στη Μυτιλήνη

Νέοι κορυφαίοι σολίστ από όλο τον κόσμο συναντιούνται στον Μόλυβο της Λέσβου, με σκοπό να δείξουν μία άλλη πλευρά του νησιού, αυτή της Τέχνης και του Πολιτισμού. Το Φεστιβάλ υποδέχεται 20 διεθνούς φήμης μουσικούς, που θα δώσουν μία ιδιαίτερη πνοή στα έργα που θα ερμηνεύσουν.

Ανάμεσα τους, ο καταξιωμένος πιανίστας και συχνός συνεργάτης της Φιλαρμονικής του Βερολίνου Λαρς Φογκτ, ο τσελίστας Μαξιμίλιαν Χόρνουνγκ, που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην διεθνή μουσική σκηνή με τις εντυπωσιακές του ερμηνείες και η βιολίστρια Αλίσα Μαργκούλις, την οποία η Μάρθα Άργκεριχ χαρακτηρίζει ως μία «δυνατή προσωπικότητα στην μουσική».

Ιδρυτές του Φεστιβάλ είναι οι ελληνογερμανίδες πιανίστες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Τρύφων, τρεις νέοι άνθρωποι με όραμα και πάθος για την μουσική, που έλκουν την καταγωγή τους από την Λέσβο.

Μαζί με μία ομάδα συνεργατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν θεσμό ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών που ήδη από την πρώτη χρονιά ενθουσίασε το κοινό -Έλληνες και ξένους. Εν μέσω οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης το Φεστιβάλ Μολύβου αποτελεί μία μουσική όαση που δημιουργεί γέφυρες πολιτισμού με τις υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER