Πολιτική

Φλαμπουράρης: Να φέρουν όλοι τα λεφτά τους στην Ελλάδα

Αλέκος Φλαμπουράρης

Να «επαναπατρίσουν» τις καταθέσεις τους κάλεσε όλους τους πολιτικούς, αλλά και τους πολίτες ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στο ΣΚΑΪ άφησε αιχμές για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη λέγοντας: «Πρέπει να όλοι οι πολιτικοί, και οι μη πολιτικοί, να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα δίνουμε ένα αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το 1 ευρώ αυτό ο αγώνας», διευκρίνισε όμως ότι «άλλο να είσαι σύμβουλος πρωθυπουργού και να τα βγάζεις έξω για να μη σε πιάσουν και άλλο να τα έχεις στο εξωτερικό από το 1912».

Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε και στις ιδιωτικοποιήσεις ξεκαθαρίζοντας ότι: «Δεν ξεπουλάμε τα ασημικά… Βελτιώνουμε ό,τι μπορούμε σε συμβάσεις που έχουν προχωρήσει», ενώ σημείωσε ότι ο διαγωνισμός για τα  αεροδρόμια δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι «δεν μπορούν να δοθούν πακέτο 14 αεροδρόμια σε μια εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας».

Αναφορικά με το Ελληνικό ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε ότι υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου για αξιοποίησή του με ήπια ανάπτυξη, «εγώ έχω μιλήσει για αξιοποίηση με συμμετοχή του ελληνικού δημόσιου, εμείς έχουμε το οικόπεδο οι άλλοι τα λεφτά, το παραχωρούμε με 50% – 50% τα κέρδη, όπως κάναμε με την αντιπαροχή».

«Όποιος θέλει να κάνει μονάδα να κάνει δικά του δίκτυα είναι ελεύθερος δεν μπορούμε να πωλήσουμε τη ΔΕΗ», είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι: «Είμαστε σίγουροι ότι θα προέλθει η χρηματοδότηση από τους συμμάχους μας, και το θέλουμε, εμείς από κει και πέρα κάνουμε τα κουμάντα μας μην βρεθούμε προ αδιεξόδου (…) δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ότι είναι τραγικό να βγαίνει να λέει όσα λέει για τον υπουργό Οικονομικών την ώρα της διαπραγμάτευσης.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο κ. Φλαμπουράρης έκανε λόγο για «ανακωχή με βασικό χαρακτηριστικό ό,τι ψήφισε ο λαός», ενώ για τους Ευρωπαίους εταίρους δήλωσε ότι: «Δεν γίνεται πα να παίζουμε με αυτή την ιστορία… Είναι υποχρεωμένοι να δουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτή την πολιτική, νομίζω οτι αρχίζει να γίνεται κατανοητό, σταδιακά, δεν μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά».

Τέλος, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι: «Μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να υπάρξουν, μόνο φόρος στα; υψηλά εισοδήματα που δεν είναι φόρος λιτότητας ούτε έκτακτος φόρος», ενώ τόνισε ότι δεν βλέπει πιθανότητα δημοψηφίσματος ή εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε υποχρεωμένοι να κυβερνήσουμε».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa