Κόσμος

Γαλλία: Με νόμο οι εργαζόμενοι κλείνουν τα κινητά τους μετά τις 6μμ

κινητα

Πρωτοτυπούν οι Γάλλοι στα εργασιακά με την τροποποίηση νόμου του 1999 για το 35ωρο. Με βάση αυτό οι εργαζόμενοι δεν υποχρεώνονται να απαντήσουν σε επαγγελματικά τηλεφωνήματα και email μετά τις 6μμ.

Μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων, την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε ο νόμος «obligation de déconnexion des outils de communication à distance» («Υποχρέωση απενεργοποίησης των εργαλείων επικοινωνίας εξ αποστάσεως»), σύμφωνα με τον οποίο η εργοδοσία σε ψηφιακές και συμβουλευτικές εταιρείες μεταξύ των οποίων είναι η Google, το Facebook, η Deloitte– θα πρέπει να κλείνουν τα επαγγελματικά τους τηλέφωνα όταν σχολάνε και οι εταιρείες θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι οι υπάλληλοι τους δεν ελέγχουν τα επαγγελματικά email σε tablets ή υπολογιστές.

Με αυτόν τον τρόπο ζητούν από το κράτος επιτρέψει στους εργαζόμενους να έχουν προσωπική ζωή.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Γάλλων μάνατζερ Michel de la Force ανέφερε: «Πρέπει πάντα να υπολογίζουμε το ψηφιακό ωράριο. Μπορούμε να επιτρέπουμε επιπλέον εργασία σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά πρέπει πάντα να επιστρέφουμε στο κανονικό, που είναι να αποσυνδεόμαστε, να σταματάμε να είμαστε διαρκώς στη δουλειά».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa