Πολιτική

Η κυβέρνηση απαντά στο «ανόητε» του Σόιμπλε: Ήταν σχήμα λόγου!

Ικανοποιημένοι είναι οι κυβερνητικοί κύκλοι μετά τη συζήτηση και τις ατάκες που αντάλλαξαν Βόλφανγκ ΣόιμπλεΑλέξης Τσίπρας και «έσταζαν» φαρμάκι.

Όπως αναφέρουν «δεν υπάρχει θέμα με την αναφορά» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, εξηγώντας πως το κλίμα ήταν καλό και πρόκειται για μία παράφραση καθώς αντηλλάγησαν απόψεις και με σχήματα λόγου. Μάλιστα σχολιάζουν πως ο κ. Σόιμπλε ήταν αρκετά απολογητικός και αμυντικός σε ότι αφορά στα θέματα δανεισμού αλλά και στο κρίσιμο θέμα της ανεργίας.

Στο σημείο αυτό, θυμίζουν ότι και ο έλληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του έστειλε το μήνυμα πως «κανείς δεν μπορεί να κρατάει την Ευρώπη στο σκοτάδι».

«Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός έθεσε δημόσια το θέμα των σοβαρών διαφωνιών των θεσμών», δηλώνουν σχετικά με τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ και υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σ’ αυτό το σημείο της παρέμβασης Τσίπρα.

Τέλος, μετά τη λήξη της συζήτησης Αλέξης Τσίπρας και Β. Σόιμπλε στάθηκαν για λίγα δευτερόλεπτα και συμφώνησαν για «πιο εντατική ελληνογερμανική συνεργασία για το Πρόγραμμα και το προσφυγικό».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa