Κοινωνία

Η τοποθέτηση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου για την υπόθεση Αρβανιτίδη

Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Θέση πήρε ο διοικητής ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος για την υπόθεση Αρβανιτίδη, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ τόνισε πως υπερασπίζεται την απόφασή του περιμένοντας την κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου: «Απαντώντας σε σχετικές δημοσιεύσεις και σχολιασμούς σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ που διατυπώθηκαν εν όψει της εισαγωγής στο Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για την παραπομπή ή μη σε δίκη της υπόθεση Αρβανιτίδη, επιθυμώ να τονίσω τα ακόλουθα:

Με δημόσια δήλωσή μου στις 2.4.2014 ανέλαβα πλήρως την ευθύνη της απόφασής μου για την ολιγοήμερη άρση του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων για την τότε εταιρία Αρβανιτίδη.

Με την απόφασή μου αυτή ικανοποιήθηκε το καθολικό αίτημα των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους παραμονές Χριστουγέννων, διεσώθησαν 1.500 θέσεις εργασίας και ολοκληρώθηκε απρόσκοπτα η μεταβίβαση της εταιρίας Αρβανιτίδη σε νέο ιδιοκτήτη. Η νέα εταιρία λειτουργεί από τότε προσφέροντας στην τοπική και εθνική μας οικονομία και ο νέος ιδιοκτήτης ανέλαβε στο σύνολό τους τις υποχρεώσεις της προηγούμενης ιδιοκτησίας προς το ΙΚΑ.

Έκτοτε ο νέος ιδιοκτήτης καταβάλει ανελλιπώς τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές ύψους 1.842.295,86 ευρώ και έχει ήδη έναντι παλαιών οφειλών καταβάλλει στο ΙΚΑ το ποσό των 7.196.426,64 ευρώ μειώνοντας τη συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή του κατά 3.175.567,06 ευρώ.

Με αυτή την απόφαση, από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι και σήμερα το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει εισπράξει 9.038.722,50 ευρώ, ενώ στην περίπτωση που δεν είχαμε προχωρήσει σε αυτή την απόφαση, το Ίδρυμα θα είχε ενταμιεύσει μόνο το ποσό των 35.000 ευρώ στο πλαίσιο του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων, οι εργαζόμενοι θα είχαν απολυθεί στο σύνολό τους και οι τοπικοί προμηθευτές και ενοικιαστές καταστημάτων θα είχαν οδηγηθεί σε οικονομική καταστροφή.

Η απόφασή μου αυτή η οποία περιφρούρησε τα συμφέροντα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εδράζονταν και σε σχετική γνώμη του Νομικού Συμβούλου του Ιδρύματος, ο οποίος ως αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, προΐσταται των Νομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Την απόφασή μου αυτή την υπερασπίζομαι και σήμερα σεβόμενος την κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου και αναμένοντας την τελική του απόφαση».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa