Κοινωνία

Ηράκλειο: Πανικός στους αιθέρες – Αεροπλάνο γέμισε με καπνούς και έκανε αναγκαστική προσγείωση

Αεροπλάνο

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι επιβάτες του αεροπλάνου που έβλεπαν την καμπίνα να γεμίζει καπνό του boeing 738 που ερχόταν στην Κρήτη από το Παρίσι, το πρωί της Πέμπτης. Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας, καθώς στο πιλοτήριο και στο χώρο των επιβατών εμφανίστηκε καπνός και υπήρξε φόβος για πυρκαγιά. Έντρομοι οι επιβάτες ρωτούσαν για τον καπνό, αλλά κανείς δεν ήταν σε θέση να τους απαντήσει.

Είναι το δεύτερο περιστατικό αναγκαστικής προσγείωσης με πτήση που ερχόταν στην Κρήτη. Λίγες ημέρες πριν, ένα easyJet, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο – Ηράκλειο, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο ίδιο ιταλικό αεροδρόμιο, καθώς ο πιλότος έχασε τις αισθήσεις του στα μισά της πτήσης και ενώ είχε τον έλεγχο του αεροπλάνου.

Ο κυβερνήτης, αφού συνεννοήθηκε με την εταιρεία, ζήτησε να προσγειωθεί στη Βενετία, το αεροδρόμιο της οποίας έκλεισε, όπως και ο εναέριος χώρος, ώστε το αεροσκάφος να προσγειωθεί και να μην υπάρξει κίνδυνος για άλλα αεροπλάνα. Το boeing μετέφερε 172 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος, χωρίς κανείς να πάθει το παραμικρό. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και οι επιβάτες πέταξαν λίγο αργότερα για την Κρήτη με άλλο αεροπλάνο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa