Κόσμος

Ήττα του κόμματος της Μέρκελ στις τοπικές εκλογές

Άνγκελα-Μέρκελ

Στις τοπικές εκλογές στο Αμβούργο και τη Βρέμη, το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ υπέστη ήττα. Οι αναλυτές σημειώνουν πως θα πρέπει να περιμένουμε σκληρότερη στάση της κ. Μέρκελ προς την Ελλάδα, έτσι ώστε να μην χάσει κι άλλο έδαφος στο εσωτερικό.

H ήττα που υπέστη το κόμμα της κ. Μέρκελ είναι βαριά και δείχνει πως έχει να κάνει με ψήφους που έχασε από το AfD. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με ποσοστό 47% κερδίζουν, όπως φαίνεται από την πρόγνωση του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD, τις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Αμβούργου.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συγκεντρώνουν ποσοστό 16%, που είναι το ιστορικά χαμηλότερό τους στην περιοχή, ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με 12%, η Αριστερά (Die Linke) με 8,5%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 7% και η «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) με ποσοστό 5,2% δεν είναι βέβαιο εάν τελικά θα επιτύχει την είσοδό της στο τοπικό Κοινοβούλιο, καθώς το όριο είναι 5%.

Όλα αυτά δείχνουν πως οι Χριστιανοδημοκράτες χάνουν μέρος των δυνάμεών τους προς κόμματα που τάσσονται με σκεπτικισμό απέναντι στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί πως ο σημερινός Δήμαρχος και Κυβερνήτης του Αμβούργου Όλαφ Σολτς θα χρειαστεί, έναν κυβερνητικό εταίρο, με πιθανότερους τους Πράσινους.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa