Κόσμος

JPMorgan: Το πιθανότερο σενάριο είναι να παραιτηθεί ο Μπόρις Τζόνσον

Οι εξελίξεις γύρω από το Brexit συνεχίζουν να συγκλονίζουν τη Βρετανία, με τον Μπόρις Τζόνσον να είναι στο επίκεντρο της «καταιγίδας».

Η JPMorgan σε έκθεση προς τους πελάτες της εταιρείας μετά και την έκτη ήττα του Τζόνσον στη Βουλή αναφέρει τρία πιθανά σενάρια: συμφωνία με την Ε.Ε., παραίτηση ή να υπαναχωρήσει από τη θέση του και από αυτές η πιθανότερη, όπως εκτιμά, είναι να παραιτηθεί για να επιτρέψει σε κάποιον άλλο να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναβολή του Brexit.

«Οι μοναδικές επιλογές που εμείς θεωρούμε εντέλει βιώσιμες είναι ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει στη Βουλή των Κοινοτήτων μια συμφωνία και να εξασφαλίσει την έγκρισή της, να παραιτηθεί και να αφήσει κάποιον άλλο να καταθέσει αίτημα παράτασης με την ιδιότητα του πρωθυπουργού ή να υπαναχωρήσει από τη δεδηλωμένη θέση του», ανέφερε ο Μάλκολμ Μπαρ της JPMorgan σε έκθεση προς τους πελάτες της εταιρείας μετά και την έκτη ήττα του Τζόνσον στη Βουλή. «Σε αυτή τη φάση, η άποψή μας είναι πως η παραίτηση είναι η πιο πιθανή από αυτές τις τρεις (επιλογές)», ανέφερε ο Μπαρ.

Περιορισμένες εναλλακτικές βλέπει και η Julius Baer

Περιορισμένες εναλλακτικές για τον Βρετανό πρωθυπουργό βλέπει και η Julius Baer, η οποία αναθεώρησε πτωτικά στο 10% τις πιθανότητες η Βρετανία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς μια συμφωνία και θεωρεί ότι οι πιθανότητες να καθυστερήσει η διαδικασία είναι στο 75%.

Μακροπρόθεσμα, η τύχη του Brexit θα αποφασιστεί σε βουλευτικές εκλογές, δήλωσε ο Πάτρικ Λανγκ, επικεφαλής ανάλυσης στην Julius Baer, σημειώνοντας ότι υπάρχει πιθανότητα να επικρατήσει το Συντηρητικό Κόμμα, χωρίς όμως απαραίτητα να εξασφαλίζει αυτοδυναμία. Με βάση αυτά, ο ίδιος εκτιμά στο 35% τη μακροπρόθεσμη πιθανότητα για ένα «σκληρό» Brexit, με τις πιθανότητες για μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες να παραμένουν στο 50%.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa