Πολιτική

Κ. Μαρκόπουλος: Το χρέος είναι εθνικό θέμα  

Κώστας-Μαρκόπουλος

Της  Άννας Καραβοκύρη

Ο  βουλευτής Ευβοίας, Κώστας Μαρκόπουλος, κατά τη συζήτηση της πρότασης του Πρωθυπουργού για  ψήφο εμπιστοσύνης στην  Κυβέρνηση, χαρακτήρισε ορθή την κίνηση κατάθεσης της πρότασης την παρούσα χρονική στιγμή, για να σταματήσει η ατέρμονη εκλογολογία και να σταλεί μήνυμα  πολιτικής σταθερότητας.

Οι εκλογές είναι όχημα δημοκρατίας και υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Δεν είναι αυτοσκοπός. Την κρίσιμη αυτή στιγμή είναι απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα.

Δυστυχώς αντίπαλος μας είναι οι κακές μας συνήθειες. Δεν είμαστε ενωμένοι για το καλό της πατρίδας μας την κρίσιμη αυτή ώρα. Η αντιπολίτευση δεν βλέπει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης σαν εθνική υπόθεση. Αντιμετωπίζει τη ρύθμιση του χρέους και το μνημόνιο σαν ευκαιρία αντιπαλότητας. Το τέλος του μνημονίου είναι κοντά.

Τέλος μνημονίου σημαίνει εθνική αυτοπεποίθηση και πολιτική και οικονομική χειραφέτηση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δυστυχώς η αντιπολίτευση έχει μπερδέψει την στασιμότητα με τη σταθερότητα. Την ώρα που όλοι γύρω αλλάζουν, προοδεύουν και επιδιώκουν την ανάπτυξη, η αντιπολίτευση στην Ελλάδα επιδιώκει την στασιμότητα αντιδρώντας σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι αυτή η στασιμότητα αποτελεί και σταθερότητα.

Η αντιπολίτευση επαναφέρει παράλληλα το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν».

Το ακούσαμε το 1981, είδαμε τα λεφτά, αλλά ήταν δανεικά και οδήγησαν σε χρέος.

Το ακούσαμε το 2009, αλλά αποδείχτηκε ψεύτικη υπόσχεση γιατί λεφτά δεν υπήρχαν.

Το ξαναακούμε τώρα από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά λεφτά δεν υπάρχουν.

Τα λεφτά δεν πέφτουν ως μάννα εξ’ ουρανού.

Τα λεφτά παράγονται. Παράγονται μέσω της ανάπτυξης και του νέου πλούτου.

Το σοσιαλιστικό μοντέλο είναι αναδιανεμητικό. Αναδιανέμει τον υπάρχοντα πλούτο. Πλούτο που δεν υπάρχει…

Μόνο η εφαρμογή του φιλελεύθερου μοντέλου παράγει νέο πλούτο! Φέρνει θέσεις εργασίας, μείωση φορολογίας,ιδιωτικοποιήσεις, μεγάλες επενδύσεις.

Στηρίζω αυτή την κυβέρνηση και δίνω την ψήφο εμπιστοσύνης μου, για να εφαρμόσει το φιλελεύθερο μοντέλο, για να επιτευχθεί ανάπτυξη και να παραχθεί νέος πλούτος στην Ελλάδα.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa