Κόσμος

Και άλλος παρουσιαστής του BBC κατηγορείται για παιδοφιλία

Οι φρικιαστικές δράσεις του Τζίμι Σάβιλ φαίνεται πως δεν ήταν οι μόνες που έλαβαν χώρα τη δεκαετία του 80, αλλά ήταν και άλλοι που χρησιμοποίησαν τη φήμη τους ως βιτρίνα προκειμένου να ασελγήσουν σε  ανήλικα παιδιά.

Τέτοια περίπτωση είναι και ο 84χρονος κωμικός Ρολφ Χάρις, ο οποίος εργαζόταν επί 50 χρόνια BBC. Ο βετεράνος παρουσιαστής βρέθηκε αντιμέτωπος με 12 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος τεσσάρων κοριτσιών τις δεκαετίες 60, 70 και 80, με το ένα θύμα μάλιστα, να είναι παιδική φίλη της κόρης του Bindi, καθώς και για  κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Ο διάσημος παρουσιαστής, καλλιτέχνης, κωμικός και μουσικός, ο οποίος είχε μία πετυχημένη καριέρα και πάρα πολλούς γνωστούς φίλους και φανς, ανάμεσά τους και την βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισσάβετ της οποίας είχε ζωγραφίσει το πορτρέτο για τα 80ά γενέθλιά της, είχε συλληφθεί το 2012, τη χρονιά που έλαβε το κινηματογραφικό βραβείο Bafta, έπειτα από σειρά ερευνών που ξεκίνησε η βρετανική αστυνομία μετά τις αποκαλύψει Σάλιβαν, και κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Nigel Sweeney τον κατηγόρησε για εκμετάλλευση της θέσης του και της δημοσιότητάς του και οι ένορκοι αποφάσισαν ομόφωνα την ενοχή του με ποινή κάθειρξης πέντε έτη και εννέα μήνες.

Τη σημασία της δίκης του τόνισε ο επιθεωρητής της Scotland Yard, Michael Orchard, λέγοντας πως οι διάσημοι δε μπορούν να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa