Πολιτική

Και το όνομα αυτού… «Λαϊκή Ενότητα» – 25 βουλευτές αριθμεί το κόμμα του Π. Λαφαζάνη

Σάρκα και οστά πήρε το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη το οποίο ονομάζεται «Λαϊκή Ενότητα» όπως ανακοινώθηκε από την αντιπρόεδρο της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Από τον  ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτητοποιήθηκαν 25 βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα σχηματίζοντας την τρίτη σε μέγεθος κοινοβουλευτική ομάδα.

Οι «25» αποτελούν νέο κόμμα (μένει να κάνουν κάποιες τυπικές διαδικασίες), οπότε δικαιούνται σύμφωνα με τη δύναμή τους στη Βουλή να πάρουν και αυτοί διερευνητική εντολή.

Πρόκειται ουσιαστικά για το χρονικό μιας προαναγγελθείσας διάσπασης καθώς ο Δημήτρης Στρατούλης είχε δηλώσει: «Θα βρουν τον τρόπο οι δυνάμεις του όχι να συμμετέχουν σ’ αυτές τις εκλογές».

Τα μέλη της ΚΟ είναι:
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Αμανατίδου Ευαγγελία
Γαϊτάνη Iωάννα
Δελημήτρος Κωνσταντίνος
Διαμαντόπουλος Βαγγέλης
Ζάνας Ζήσης
Ζερδελής Ιωάννης
Ησυχος Κωνσταντίνος
Ιωαννίδης Ηλίας
Κριτσωτακης Μιχαήλ
Κυριακάκης Βασίλειος
Κυρίτση Αγλαΐα
Κώτσιας Θωμάς
Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος
Λεουτσάκος Στάθης
Μακρή Ραχήλ
Ουζουνίδου Ευγενία
Πετράκος Θανάσης
Σαμοΐλης Στέφανος
Σκούμας Αθανάσιος
Σταθάς Ιωάννης
Στρατούλης Δημήτρης
Τσανάκα Αλεξάνδρα
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Ψαρέα Ελένη

Λίγη ώρα αργότερα ανεξαρτητοποιήθηκαν και οι:

Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια του Γεωργίου, βουλευτής Β” Περιφέρειας Αθηνών
Κοδέλας Δημήτριος του Παναγιώτη, βουλευτής νομού Αργολίδος.
Σωτηρίου Ελένη του Δημητρίου,βουλευτής νομού Αττικής.
Χατζηλάμπρου Βασίλης του Σάββα, βουλευτής νομού Αχαΐας.

Λαφαζάνης: «Η δική μας εναλλακτική πρόταση προβλέπει και έξοδο από την ευρωζώνη»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Βουλή.

«Η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία αυγουστιάτικα να παραιτηθεί και αυγουστιάτικα να προχωρήσει σε εκλογές» τόνισε και στη συνέχεια σημείωσε πως η βιασύνη της, δεν είναι για καλό σκοπό.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε ως «λοβοτημένο» τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε πως «το “Όχι” θα το συνεχίσουμε μέχρι να νικήσει… η Αριστερά δεν θα γίνει η χλεύη των ηττημένων».

Σε ερώτηση σχετικά με την ένταξη στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, απάντησε ότι έχει συζητήσει με όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με όσους έχουν διαφοροποιηθεί από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και ελπίζω ότι θα είναι γόνιμες και καρποφόρες.

Ο Λεουτσάκος ορίστηκε Γραμματέας της ΚΟ της «Λαϊκής Ενότητας»

Στάθης Λεουτσάκος

Την συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αποφάσισε η « Λαϊκή Ενότητα». Πρόεδρος της ΚΟ ορίστηκε οΠαναγιώτης Λαφαζάνης, που είναι και Πρόεδρος του κόμματος.

Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι θα οριστούν οι Δημήτρης Στρατούλης και Θανάσης Πετράκος. Γραμματέας της ΚΟ αναλαμβάνει ο Στάθης Λεουτσάκος.

Λαπαβίτσας: Θα δώσουμε φωνή στο 62%

Κώστας Λαπαβίτσας

«Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έκφραση και φωνή στο 62% των πολιτών που είπαν Οχι στο δημοψήφισμα. Θα συνεχίσουμε την αντιμνημονιακή πορεία, θα παρουσιάσουμε πρόγραμμα και προτάσεις στον κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως και θέλει την καινούρια πορεία. Εμείς έχουμε συνολική οικονομική πρόταση για την ελληνική κοινωνία, αν χρειαστεί θα πάμε και στην κατεύθυνση του εθνικού νομίσματος», δήλωσε ο Κώστας Λαπαβίτσας στην ΕΡΤ.

Στρατούλης Ανεξαρτητοποίηση Λαφαζάνης Ανεξαρτητοποίηση

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER