Παρασκηνιακά

Κόντρα για τον φόρο 45%

Νέα Δημοκρατία - ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τη δήλωση του υποψήφιου βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Λεουτσάκου, για αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με αναδρομικό φόρο 45% για περιουσίες που αποκτήθηκαν με ”μαύρο” χρήμα μετά το 2000, εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως «Αυτό σημαίνει ότι όλοι (σχεδόν) οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, θα δώσουν εφάπαξ 45% της περιουσίας τους στον κ. Τσίπρα.»

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της ΝΔ σημειώνεται πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποκάλυψε ότι όσοι αγόρασαν σπίτι από το 2000 μέχρι σήμερα και πλήρωσαν φόρο με βάση την αντικειμενική και όχι την εμπορική αξία (όπως ίσχυε τότε) θα φορολογηθούν με 45% για το σύνολο του ποσού. Το μέτρο αποκάλυψαν ότι θα αφορά κυρίως  τους ελεύθερους επαγγελματίες!

Αυτό σημαίνει ότι όλοι (σχεδόν) οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, θα δώσουν εφάπαξ 45% της περιουσίας τους στον κ. Τσίπρα.

Με αυτό δήλωσε, ότι θα αντικαταστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον ΕΝΦΙΑ, όπως αποκάλυψε ο υποψήφιος βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ  Σ. Λεωτσάκος, σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ!».

Η απάντηση Λεουτσάκου

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Λεουτσάκο, ο οποίος με δική του ανακοίνωση τόνισε ότι «Η ΝΔ μετέρχεται των γνωστών της μεθόδων γκεμπελισμού και λάσπης, Σε ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ υποστήριξα την κατάργησή του, με δεδομένο ότι είναι ένας άδικος φόρος, αφού οι πολίτες έχουν ήδη φορολογηθεί για τα εισοδήματα με τα οποία έχουν αποκτήσει την κατοικία τους.

Ο υποψήφιος της ΝΔ ανταπαντώντας, δηλώνει ότι έχουν αποκτηθεί σπίτια χωρίς να έχει φορολογηθεί το χρήμα. Σε αυτό το σημείο τόνισα ότι οι τράπεζες έχουν τα στοιχεία από το 2000 και όσοι έχουν αποκτήσει ακίνητα με «μαύρο» χρήμα να φορολογηθούν με υψηλό συντελεστή, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλύπτει το μαύρο χρήμα.

Να παιχτεί ολόκληρο το απόσπασμα για να αποκαλυφθεί το μέγεθος του γκεμπελισμού της ΝΔ

Ανταπάντηση της ΝΔ

Ωστόσο λίγη ώρα μετά την απάντηση του κ. Λεουτσάκου, η Νέα Δημοκρατία επανήλθε με ακόμη σκληρότερη ανακοίνωση, τονίζοντας αυτή τη φορά πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει αμέσως να απαντήσει με σαφήνεια αν στα σπίτια που φτιάχτηκαν με “μαύρο χρήμα” και τα οποία θα φορολογήσει με 45%, περιλαμβάνει τη διαφορά μεταξύ αντικειμενικής αξίας και εμπορικής αξίας, που δεν έχει φορολογηθεί, και αφορά όλα τα σπίτια από το 2000 και μετά! Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa