Κύπρος

Μήνυμα Αναστασιάδη: «Μην ξεπουλάτε την περιουσία στα κατεχόμενα»

Αναστασιάδης

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο  πρόεδρος Αναστασιάδης διότι ολοένα και περισσότεροι Ελληνοκύπριοι πωλούν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα.

Παράλληλα μιλώντας στην αντικατοχική πορεία των εκτοπισμένων από την Μόρφου απευθύνθηκε και σε όσους  προσφεύγουν στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων να αντιληφθούν ότι ουσιαστικά αποδυναμώνουν την διαπραγματευτική  θέση της Ελληνοκυπριακής  πλευράς  τόσο για επιστροφή όσο και για εδαφικές αναπροσαρμογές.

Ο κύπριος πρόεδρος αναφέρθηκε θετικά και σε δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί άμεσης λύσης λέγοντας πως είναι δυνατόν να υπάρξει έως τα Χριστούγεννα.

Τόνισε όμως  ότι η Άγκυρα θα πρέπει να καταλάβει ότι  «πρέπει να κάνει εκείνα τα τολμηρά βήματα, αλλά και να σεβασθεί τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και όσα απορρέουν από την προσπάθειά της για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κύπριος πρόεδρος  έσπευσε να διαμηνύσει ότι είναι αδύνατον να υπάρξει οποιοσδήποτε διάλογος χωρίς να αποδεχτούν το αυτονόητο δηλαδή   «ένα κράτος, με μια κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια και να είναι μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Το μήνυμα του αντιπροέδρου της Ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου μετέφερε  ο Έλληνας πρέσβης, Βασίλης Παπαϊωάννου στην εκδήλωση οπού έδωσε το παρών υποστηρίζοντας πως είναι εθνική  προτεραιότητα η βιώσιμη λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τις αρχές του διεθνούς δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Δεν θα υπάρξει καμία θετική εξέλιξη αν  η λύση του κυπριακού δεν  είναι λειτουργική για να είναι και βιώσιμη ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής και επίτιμος δημότης Μόρφου, Δημήτριος Σιούφας , ενώ την συμπαράσταση της Ελληνικής Βουλής μετέφερε  ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa