Πολιτική

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Θέλω την ευχή σας, είμαστε κοντά στο τέλος της κρίσης (ΦΩΤΟ)

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά την είσοδο του στην Αρχιεπισκοπή τόνισε πως είμαστε κοντά στο τέλος της κρίσης.

«Θέλω την ευχή σας, είμαστε κοντά στο τέλος της κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Στη συνέχεια τόνισε πως έχει «πολύ μεγάλο σεβασμόστο πρόσωπο του αρχιεπισκόπου και εξαιρετική εκτίμηση, όχι μόνο στο πνευματικό του έργο, αλλά στο πλούσιο κοινωνικό έργο το οποίο παρέχει η Εκκλησία της Ελλάδος σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ύστερα από την 40λεπτη συνάντηση τους.

Επιπλέον έκανε λόγο για τα προνοιακά ιδρύματα της Εκκλησίας και το κοινωνικό έργο των μητροπολιτών σε όλη την Ελλάδα, το οποίο διαπίστωσε, όπως είπε, στις περιοδείες του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

mits-ierwn

«Στον πολιτικό λόγο της ΝΔ η έννοια της αλληλεγγύης θα βρει κεντρική θέση και προσβλέπω σε μια εξαιρετικά στενή και εποικοδομητική σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή ουσιαστική, διότι, όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ αντιλαμβάνεται την ευθύνη και τις υποχρεώσεις που του έβαλαν στους ώμους του οι Έλληνες ψηφοφόροι περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

mits-ierwn2

«Όπως ξέρετε, η Εκκλησία έχει δύο στόχους: ο πρώτος είναι να στηρίξει τον άνθρωπο, να τον βοηθήσει να καταλάβει τον προορισμό του, την πορεία του να σταθεί στα πόδια του στις δύσκολες ώρες και ο δεύτερος είναι όταν ο άνθρωπος έχει πρόβλημα, είτε αυτό λέγεται πείνα είτε ανασφάλεια να σταθεί πλάι του», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος.
Διευκρίνισε μάλιστα, ότι «σε αυτούς τους δύο στόχους, τους δύο άξονες, περιστρέφεται όλη η διδασκαλία του Χριστού και συμπίπτει τώρα ο σκοπός να είναι ο ίδιος, λίγο όμως πιο βαθιά εκτιμώμενος, ότι και η Πολιτεία και η Εκκλησία θέλουν να εξυπηρετήσουν τον άνθρωπο».

Επισήμανε στη συνέχεια πως «εκεί συναντώνται και συζητήσαμε διάφορα θέματα περιπτώσεις, ανάγκες, προοπτικές, και θα ήθελα έπειτα από αυτή τη συζήτηση να ευχηθώ στον νέο πρόεδρο της ΝΔ, από την καινούργια θέση που έχει, σε συνεργασία με όλο τον πολιτικό κόσμο, όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να προχωρήσουμε για αυτόν τον άνθρωπο, και αυτόν που υποφέρει από πλευράς πείνας και δυσκολίας και αυτόν που δεν μπορεί να στηριχθεί στις δυνάμεις του, στον εαυτό του, αλλά ζητεί κάπου να ακουμπήσει».

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευε κατά την επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER