Μαγειρική

Μπιφτέκι λαχανικών: Πεντανόστιμο και υγιεινό!

Το ξέρουμε ότι πρόσεχετε τη διατροφή σας εν όψει καλοκαιριού και έτσι η συνταγή που θα σας προτείνουμε ούτε θα σας παχύνει, ούτε θα σας στερήσει τα μπιφτέκια. Μη σας πούμε ότι είναι καλύτερα από τα μπιφτέκια διαφόρων κρεάτων!

Πιάστε χαρτί και μολύβι και σημειώστε…

Υλικά:

2 καρότα

2 κολοκυθάκια

1 μελιτζάνα φλάσκα

5 μανιτάρια

1 πιπεριά

αλάτι

πιπέρι

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

1. Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά με ένα κοφτερό μαχαίρι ή στον τρίφτη

2. Τα σοτάρετε όλα σε δόσεις σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι (μπορείτε να τα σοτάρετε και με ελαιόλαδο, αλλά προτείνουμε χωρίς ελαιόλαδο για ακόμα πιο υγιεινό αποτέλεσμα)

3. Σβήνετε τη φωτιά και τα μεταφέρετε όλα σε ένα μπολ και βάζετε το αλεύρι. Τα ανακατεύετε όλα καλά και απλώνετε το μείγμα σε ένα ταψι και το αφήνετε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να παγώσει

4. Μόλις περάσει το 10λεπτο πλάθετε τα μπιφτέκια σε στρογγυλό σχήμα, όπως τα γνωστά μπιφτέκια

5. Βάζετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα μπιφτέκια. Ψήστε τα στους 200 βαθμούς για ένα 30 λεπτά

 

Τα λιγουρεύεστε;;

Πηγή: Backstage24.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa