Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές – Δεν αποκλείεται νέο πακέτο στήριξης

νταιζεμπλουμ

Την επικείμενη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές σχολίασε ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, εκτιμώντας ως θετική την οικονομική επάνοδο της χώρας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Μετά το καλοκαίρι θα αποφασίσουν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας για το ενδεχόμενο νέας χρηματοδοτικής στήριξης, όπου θα περιλαμβάνεται και η πρόταση για επιμήκυνση των δανείων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας στο Bloomberg καθώς μετέβαινε στην Κύπρο.

«Μετά το καλοκαίρι θα τα εξετάσουμε όλα» δήλωσε και συμπλήρωσε πως εάν η Ελλάδα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αλλά η βιωσιμότητα του χρέους παραμένει πρόβλημα «τότε είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε περισσότερα».

«Τι είναι το περισσότερα; Έχουν δοθεί αρκετά παραδείγματα εκ των οποίων η μακρύτερη διάρκεια λήξης (των δανείων) ή η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Εξαρτάται όμως, και από το πώς θα εξελιχθεί η οικονομική ανάπτυξη».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα του ότι το Eurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στη συνάντηση της 1ης Απριλίου στην Αθήνα. «Τώρα έχουν προγραμματιστεί κάτι περισσότερο από 8 δισ. ευρώ. Δεν ξέρω ακόμη. Η Τρόικα θα γνωμοδοτήσει για το ποσό που χρειάζεται».

Ο ίδιος εκτίμησε πως η επιστροφή της χώρας στις αγορές είναι μία σοφή απόφαση. «Θα πρέπει όμως, επίσης να χειριστεί κανείς τις προσδοκίες. Ξεκινά λοιπόν προσεκτικά. Η Πορτογαλία κάνει το ίδιο αργά. Η Ιρλανδία επίσης. Αργά αρχίζεις να εκδίδεις ομόλογα. Αρχικά βραχυπρόθεσμα και σταδιακά μεγαλύτερης διάρκειας. Νομίζω ότι είναι καλό που θα ξεκινήσουν φέτος».

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa