Εκκλησιαστικά Δρώμενα

Ο Πούτιν και ο Πατριάρχης Μόσχας στο Άγιον Όρος;

Βλαντιμίρ Πούτιν

Ιδιωτική επίσκεψη για προσκύνημα στο Άγιον Όρος πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Πατριάρχης Μόσχας σύμφωνα με επιστολή που κοινοποίησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στις 27 Μαϊου.

“Το Άγιον Όρος είναι έτοιμο να “δεχτεί με αγάπη” τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος και τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εάν αυτός επιθυμεί να έρθει” – δήλωσε σε συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο TASS o Ιερομόναχος Γαβριήλ – Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κανονικής Αδελφότητας της Ι.Μ. Εσφιγμένου στην Ιερά Κοινότητα και μέλος της ειδικής Επιτροπής για την προετοιμασία της χιλιετής παρουσίας των Ρώσων Μοναχών στο Άγιον Όρος.

“Από την πρώτη στιγμή που λάβαμε γνώση για την προετοιμασία του προγράμματος των εορτασμών η Ιερά Κοινότητα εξέφρασε την επιθυμία να έχει ενεργό ρόλο, διότι οι εορτασμοί αυτοί έχουν πνευματικά οφέλη για την Ρωσία και το Άγιον Όρος” ανέφερε ο Ιερομόναχος Γαβριήλ.

Ο π. Γαβριήλ Εσφιγμενίτης υπογράμμισε ότι “η Ιερά Κοινότητα διορίζει δύο Μέλη, τα οποία θα συνοδευούν τον Πατριάρχη Μόσχας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Άγιον Όρος.”

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη Κυρίλλου στο Περιβόλι της Παναγίας, δεν θα παρευρεθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος θα αποστείλει Εκπρόσωπο.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER