Κοινωνία

Oμαδική απόδραση αντιεξουσιαστών και βαρυποινιτών από τον Κορυδαλλό σταμάτησαν τα ΕΚΑΜ

φυλακές κορυδαλλού

Το παζλ μιας αιφνιδιαστικής εισβολής της ΕΚΑΜ στα κελιά γνωστών αντιεξουσιαστών και βαρυποινιτών και την άμεση μεταγωγή 11 μεγάλων ονομάτων σε διάφορες φυλακές της χώρας συνθέτουν τόσο οι περίεργες συνομιλίες που κατέγραψε κοριός, όσο και το drone που έκανε αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε άμεσα η επιχείρηση καθώς οι αναλύσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας έλεγαν ότι επίκειται εξέγερση και μεγάλη απόδραση στον Κορυδαλλό από ομάδα  βαρυποινιτών και αντιεξουσιαστών.

Μάλιστα, μετά την έφοδο των ΕΚΑΜ ακολούθησε σαρωτικός έλεγχος στα κελιά του παραρτήματος του Κορυδαλλού όπου κρατούνται μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, αφού όπως λένε με νόημα πηγές της Κατεχάκη: «Όσο η Πόλα Ρούπα κυκλοφορεί ελεύθερη, μετά την προσπάθεια κινηματογραφικής απόδρασης με ελικόπτερο, τόσο τα μάτια και τα αυτιά των διωκτικών αρχών θα είναι στραμμένα στις περίεργες κινήσεις ατόμων μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα».

Ειδικοί αξιωματικοί της Αστυνομίας, τους τελευταίους μήνες ασχολούνται αποκλειστικά με το φάκελο «Κορυδαλλός», την περίεργη σύμπραξη μέσα στα κελιά ποινικών και τρομοκρατών αλλά και το ενδεχόμενο να σχεδιάζουν κάτι μεγάλο που θα κλονίσει ακόμη και την ασφάλεια της, χώρας.

Εκατό αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και δύο εισαγγελείς μπήκαν στην Α΄, Δ’ και ΣΤ΄ πτέρυγα και κινήθηκαν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Στην Α΄πτέρυγα του Κορυδαλλού κρατούνταν μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και ποινικοί, στη Δ΄αλλοδαποί βαρυποινίτες και αντιεξουσιαστές από τις υποθέσεις της ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης αλλά και της υπόθεσης με τον οπλισμό που βρέθηκε σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου στα Εξάρχεια ενώ στη ΣΤ ‘ -τη λεγόμενη VIP- τα τρία μεγάλα ηγετικά ονόματα Ελλήνων βαρυποινιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες μετά την επιχείρηση και ενώ δεν είχε γίνει ακόμη ευρέως γνωστό το σκηνικό της μεγάλης εφόδου ένα drone πιάστηκε από τις κάμερες των φυλακών να κινείται περίεργα πάνω από τον Κορυδαλλό. Αφού, πέταξε για λίγα λεπτά πάνω από το προαύλιο και τα μαγειρεία σήμανε συναγερμός ωστόσο, παρά την κινητοποίηση δεν κατάφεραν να το σταματήσουν και να εντοπίσουν από ποιο σημείο και με ποιον χειριστή έκανε τις πτήσεις.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν βρήκαν μέσα στα κελιά αλλά και πάνω σε διαφόρους κρατουμένους περισσότερα από 40 αυτοσχέδια όπλα ικανά να προκαλέσουν μακελειό οποιαδήποτε ώρα, αλλά και πάνω από 40 κινητά τηλέφωνα, όπως και μικροποσότητες ναρκωτικών.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER