Κόσμος

Παγκόσμιο πένθος για όλους τους πιλότους και αεροσυνοδούς – Πετούν με μαύρες κορδέλες

Αεροσυνοδοί

Συντετριμμένοι νιώθουν οι περισσότεροι πιλότοι και αεροσυνοδοί σε ολόκληρο τον κόσμο μετά τις αεροπορικές τραγωδίες που έχουν σημειωθεί την τελευταία περίοδο.

Παρόλα αυτά συνεχίζουν να πετούν «φορώντας» το χαμόγελο τους και προσπαθώντας να είναι όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμοι, εμψυχώνοντας τους επιβάτες.

Ως ένδειξη πένθους όλοι οι αεροσυνοδοί και οι πιλότοι  φορούν μια μικρή μαύρη κορδέλα στο πέτο, μια κίνηση που υιοθετούν όλες οι αεροπορικές εταιρείες.

Τους τελευταίους μήνες 21 αεροσυνοδοί και έξι μέλη πληρώματος της Malaysia Airlines έχουν χάσει τη ζωή τους, έπειτα από την μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 και την κατάρριψη της πτήσης MH17.

Όπως γράφει στο CNN γνωστός μπλόγκερ, με το ψευδώνυμο Dan Air, ο οποίος είναι επίσης αεροσυνοδός ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοί επικοινωνούν μαζί του και του λένε ότι σκέφτονται να αλλάξουν επάγγελμα μετά τα αεροπορικά δυστυχήματα που συνέβησαν εξαιτίας του φόβου και του πόνου που νιώθουν.

Όμως υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι χρέος τους να συνεχίζουν να πετούν, προκειμένου να αποδώσουν φόρο τιμής στους  νεκρούς συναδέλφους που δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ο Dan Air επίσης αναφέρει ότι: «Αν και κάποιοι πιστεύουν ότι είμαστε εκεί μόνο για να σερβίρουμε καφέ ή τσάι, ή για να λειτουργούμε ως λεκτικός σάκος του μποξ όταν κάτι πάει στραβά, ο βασικός λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε στο αεροσκάφος είναι για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια. Κάθε απογείωση, κάθε προσγείωση, η ενημέρωση πριν την πτήση γίνεται ενώ στο μυαλό μας τρέχει ξανά και ξανά η διαδικασία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών: Πως θα αντιμετωπίσουμε μια αποσυμπίεση της καμπίνας; Την ανάγκη εκκένωσης του αεροσκάφους; Μια μηχανική βλάβη; Έντονες αναταράξεις;»

Το συγκεκριμένο κείμενο που έγραψε ο Dan Air  αναδημοσιεύτηκε στο CNN, ενώ ο ίδιος καταλήγει λέγοντας ότι θα πρέπει μια συγκεκριμένη ημέρα το χρόνο όλοι οι αεροσυνοδοί να φορούν μαύρη κορδέλα σε ένδειξη μνήμης και πένθους για τους συναδέλφους τους που σκοτώθηκαν στα δυστυχήματα αυτά.

Αεροσυνοδοί

Αεροσυνοδοί

Αεροσυνοδοί

Αεροσυνοδοί

Αεροσυνοδοί

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa