Πολιτική

Πανούσης: Ο Ξηρός θα αποφυλακιστεί μόνο αν ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων

Γιάννης Πανούσης

Προϋπόθεση για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού παρουσιάζει ο Γιάννης Πανούσης το να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαφώνησε ανοιχτά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών ή δημοψηφίσματος εκτός αν «ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να κάνει μια αναδιάταξη του συνολικού πολιτικού σκηνικού».

«Οι εκλογές θα είχαν νόημα αν άλλαζε το πολιτικό σκηνικό της χώρας, διότι εκλογές συνήθως ζητά η αντιπολίτευση, όχι η κυβέρνηση. Δεν έχω ξαναδεί κυβέρνηση να λέει “θέλω να κάνω εκλογές” όταν μάλιστα έχει 149 βουλευτές. Η αντιπολίτευση δεν θέλει εκλογές διότι βρίσκεται σε κακή κατάσταση», είπε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά το αν πρέπει να αυτονομηθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο αναπληρωτής υπουργός λέει ότι πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο υπουργείο. «Χρειάζεται γενική αναδιάταξη όλου του μοντέλου που έχει κάνει η κυβέρνηση», λέει.

Για το ποια θα είναι στάση της αστυνομίας ο κ. Πανούσης απαντά: «Θέλει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, να δώσεις το μήνυμα της ήπιας διαχείρισης, αλλά να μη θεωρήσει κάποιος ότι έχει υποχωρήσει η Δημοκρατία ή η αστυνομία. Δεν μπορεί να υποχωρεί η Δημοκρατία».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa