Περιφέρειες - Δήμοι

Συμφωνούν ότι διαφωνούν για το Ελληνικό

Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, συμμετείχαν χθες το πρωί σε συνάντηση, που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Αβραάμ Γούναρης, και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε πλήρης απόκλιση απόψεων, τόσο σε νομικό  όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Η Περιφέρεια Αττικής υπογραμμίζει ότι θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την προάσπιση και τη διαφύλαξη της  δημόσιας περιουσίας– κρίσιμο εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας στη συνάντηση μετέφεραν το μήνυμα της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, ότι θα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, στο πλαίσιο της νομιμότητας, προκειμένου να μην πληγεί η δημόσια περιουσία των 40.000 τμ που διαθέτει η Περιφέρεια στο χώρο του Ελληνικού.

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας των δημόσιων ΚΤΕΟ, που αναμένεται να αποφέρουν σημαντικά έσοδα στα ταμεία του Δημοσίου. Έτσι, ιδιαίτερη προτεραιότητα δίνεται στο ΚΤΕΟ Ελληνικού. Στόχος της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των 5 εκατομμυρίων πολιτών της Αττικής και η προώθηση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών έναντι οποιουδήποτε ιδιωτικού συμφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε τη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014, αίτηση αναθεώρησης της απόφασης του ΣΤ΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης του ΤΑΙΠΕΔ, ανακαλώντας προηγούμενη απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου και ανοίγοντας το δρόμο της πώλησης του Ελληνικού στη μοναδική πλειοδότρια εταιρία. Στην αίτησή της η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε συμπληρωματικά όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το ΤΕΕ, αναφορικά με το ύψος του τιμήματος της σύμβασης, το οποίο κρίθηκε εξευτελιστικό.

Γ. Σπ. Π

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa