Παρασκηνιακά

Προεδρολογίας συνέχεια μετά την κάλπη

Σαμαράς-Δήμας-Τσίπρας

Η ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας έχει επισκιαστεί εν μέσω προεκλογικής περιόδου, καθώς θα απασχολήσει τα κόμματα ακόμη περισσότερο την επομένη των εκλογών.

Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι στο διάστημα που μεσολαβεί έως το άνοιγμα της κάλπης θα ενταθούν οι πιέσεις προς τα κόμματα που δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσουν ποιον θα προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήδη ζήτησε να υπάρξει προεκλογική συμφωνία για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να έχουμε έναν Πρόεδρο με 180 ψήφους, έναν δυνατό Πρόεδρο, που να μην αμφισβητείται καθημερινά η πρόθεσή του και οι αποφάσεις του».

Οι πιέσεις ουσιαστικά στρέφονται προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει ότι η ΝΔ θα επιμείνει στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται εισηγήσεις να αποκαλύψει προεκλογικά το όνομα του υποψηφίου που θα στηρίξει για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ, σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν, στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση να υποδειχθεί ως υποψήφιος Πρόεδρος ένα πρόσωπο από τον χώρο του Κέντρου (ή ακόμη και της Κεντροδεξιάς), προκειμένου να σταλεί εμπράκτως ένα μήνυμα σταθερότητας και ασφάλειας.

Εξαρχής, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διευκρινίσει ότι δεν αντιμετώπιζε αρνητικά, ως πολιτικό πρόσωπο, τον Σταύρο Δήμα, αλλά καταψήφισε την υποψηφιότητά του επειδή έκρινε ότι εκείνο που προείχε ήταν η διενέργεια εκλογών και η αλλαγή σελίδας στη διακυβέρνηση της χώρας. Και, βέβαια, ανάλογα με τις μετεκλογικές εξελίξεις, κομβικό ρόλο στο θέμα της ανάδειξης του νέου Προέδρου θα διαδραματίσει και το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: Έθνος

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa