Παρασκηνιακά

Προβληματισμένος ο Στουρνάρας: Καθίστε σε ένα τραπέζι και βρείτε τα!

Γιάννης Στουρνάρας

Ναυάγησε η προσπάθεια συνεννόησης των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο καθώς λόγω των χειρισμών του Αλέξη Τσίπρα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν άκρως επιφυλακτικοί.

Παρόλα αυτά οι προσπάθειες συνεχίζονται με άκρα μυστικότητα και φυσικά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αυτό που προξενεί όμως τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι οι δίαυλοι που χρησιμοποιούνται.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, επιχειρεί με αλλεπάλληλες άγνωστες συναντήσεις να αμβλύνει τις αντιδράσεις των κομμάτων και επιτευχθεί η συνεννόηση.

Ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με το Βήμα, συναντήθηκε ατύπως το προηγούμενο διάστημα με τον Αντώνη Σαμαρά, τη Φώφη Γεννηματά, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Αδωνι Γεωργιάδη, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ συχνά συνομιλεί και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον Βασίλη Λεβέντη, εφόσον του το ζητήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Στις συναντήσεις του αυτές ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της χώρας, η οποία, όπως είπε στους συνομιλητές του, αντιμετωπίζει κίνδυνο συστημικής αστάθειας αν δεν προχωρήσει το πρόγραμμα όπως συμφωνήθηκε με τους εταίρους.

«Καθίστε σε ένα τραπέζι και προσπαθήστε να τα βρείτε. Δεν υπάρχει χρόνος για πισωγυρίσματα» φέρεται να ήταν η παραίνεση του στους πολιτικούς που συνάντησε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa