Πολιτική

Σαμαράς: Δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Αντώνης Σαμαράς
Συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα «Αξία»

Τον «οδικό χάρτη» για την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια αποκαλύπτει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην «ΑΞΙΑ» του Σαββάτου. Ο πρωθυπουργός αναλύει τους τέσσερις βασικούς άξονες εισόδου της χώρας σε πορεία σημαντικής ανάκαμψης μέσα στο 2014 και το χρονοδιάγραμμα εξόδου στις αγορές.

Εξηγεί ακόμα πώς θα υποχωρήσει το χρέος μέσω ελαφρύνσεων, που έχουν ήδη συμφωνηθεί, και πώς – πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή – θα επιτευχθεί και η ανάπτυξη.

Σημειώνει δε πως «οι ελαφρύνσεις στο Δημόσιο χρέος έχουν ήδη συμφωνηθεί από πέρυσι τον Νοέμβριο εφόσον η Ελλάδα πιάσει τους στόχους της».

Ακόμη, ο κ. Σαμαράς εξηγεί τις ορατές πλέον προϋποθέσεις βελτίωσης της κοινωνικής πολιτικής, ενώ καθιστά σαφές ότι το τραπεζικό σύστημα θα δώσει ρευστότητα στην αγορά. Ο πρωθυπουργός εκφράζει την αισιοδοξία του για την προσέλκυση νέων επενδύσεων μέσω και της αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας, ενώ στέλνει σαφές μήνυμα σε οικονομικά συμφέροντα και διαπλοκή ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται εκβιασμούς από κανέναν.

Σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και τα περιστατικά βίας, ο κ. Σαμαράς είναι κατηγορηματικός ότι όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα θα παταχτούν.

«Είναι νεοναζί. Η Δημοκρατία μας έχει τα όπλα για να τσακίσει τέτοια φαινόμενα. Και την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου θα την τσακίσουμε», τονίζει συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Για το τραπεζικό σύστημα τονίζει πως έρχονται νέα μέτρα που θα διευκολύνουν την παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες στην αγορά, ώστε-όπως αναφέρει χαρακτηριστικά-να τρέξει το χρήμα στην οικονομία.

Για τη διαπλοκή αναφέρει τα εξής:

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσπαθεί να επιβάλει τα συμφέροντά του χρησιμοποιώντας μηχανισμούς αθέμιτης πίεσης. Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς από κανέναν. Από κανέναν!», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, διαμηνύει πως δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. «Αν ξεπερνάμε τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, το 70% αυτής της υπέρβασης θα το δίνουμε για ελαφρύνσεις σε ασθενή κοινωνικά στρώματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa