Κόσμος

Σαν τρελοί αγοράζουν οι Κινέζοι το ελληνικό Λάδι

κινεζοι-λαδιΚατά 54% αυξήθηκαν οι εξαγωγές του ελληνικού λαδιού στη Κίνα το 2011 με τις τάσεις να παραμένουν συνεχώς ανοδικές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat

. Ενώ φαίνεται πως και το ελληνικό κρασί έχει κερδίσει τις καρδιές των Κινέζων καταναλωτών.

Οι Έλληνες αυτή την εποχή έχουν έχουν στραφεί ξανά στις καλλιέργειες, εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών και όπως δείχνουν τα πράγματα η αγορά της Κίνας είναι μια μεγάλη ευκαιρία, αφού οι μεγάλες πόλεις είναι αυτές που αγαπούν περισσότερο το ελληνικό λάδι. Αποτέλεσμα αυτών είναι να έχει αυξηθεί η αξία των εξαγωγών κατά 38%, ενώ η ζήτηση έχει διπλασιαστεί, σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Πρεσβείας Ελλάδος στο Πεκίνο.

Η τιμή του ελαιολάδου κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα: συσκευασία ενός λίτρου ελαιολάδου πωλείται κατά μέσο όρο προς 90-110 RMB (100RMB = 12 ευρώ), όταν αντίστοιχη ποσότητα σογιέλαιου τιμολογείται 10-13 RMB. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αγορά του ελληνικού λαδιού στην Κίνα θα αναπτυχθεί με ραγδαίους ρυθμούς στο άμεσο μέλλον καθώς η υψηλού εισοδήματος τάξη της Κίνας αρέσκεται σε εκλεκτά προϊόντα, ενώ η έννοια της Ελληνικότητας εξακολουθεί να συγκινεί τους Κινέζους.

Σχετικά άρθρα:

Πνίγεται στο δηλητήριο το Πεκίνο
Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa