Κοινωνία

Σε επιφυλακή οι αστυνομικές αρχές για τη συγκέντρωση της Χ.Α.

Χρυσή Αυγή

Σε ετοιμότητα για τυχόν επεισόδια βρίσκεται η αστυνομία για τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται από Χρυσή Αυγή και αντιρατσιστικές οργανώσεις το απόγευμα του Σαββάτου στην Αττική.

Συγκεκριμένα, η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στις 18:30 το απόγευμα συγκέντρωση στη Λεωφόρο Ηρακλείου, στο σημείο όπου βρίσκονταν τα γραφεία της, στη μνήμη των δύο δολοφονημένων μελών της, Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη.

Νωρίτερα, από τις 17:00 το απόγευμα αντιρατσιστικές οργανώσεις και αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει αντι – συγκεντρώσεις έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ σε Ηράκλειο και Μαρούσι.

Η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Η αντιφασιστική συγκέντρωση, το Σάββατο, 1 Νοέμβρη, στις 5 μμ στη πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, θα είναι η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος στη νεκροφιλική φιέστα που ετοιμάζουν την ίδια μέρα οι νεοναζί με αφορμή την ανεξιχνίαστη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής μπροστά από τα παλιά γραφεία τους στη Λ. Ηρακλείου».

«Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική συμμορία και όχι άλλο ένα πολιτικό κόμμα. Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής πηγάζει από τα ναζιστικά της πιστεύω: σκοπός της δεν είναι η πολιτική πειθώ, αλλά η συγκρότηση ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές και τους δρόμους που θα σπέρνουν τον τρόμο σε μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές, αγωνιστές κλπ. Η ισχύς αυτών των ταγμάτων εφόδου προσέφερε ιστορικά τη δυνατότητα στις φασιστικές ηγεσίες να διαπραγματευτούν με τους ισχυρούς του πλούτου την παράδοση σε αυτές της πολιτικής εξουσίας, σε περιόδους οξυμένης οικονομικής κρίσης και κοινωνικής αποσταθεροποίησης. Το πολιτικό αυτό σχέδιο, που είναι το μοντέλο της Χρυσής Αυγής, συνεπάγεται αξιωματικά τη διάπραξη πλήθους εγκληματικών πράξεων, ανάμεσά τους και δολοφονιών» προσθέτει η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa