Μαρς

Σκέψεις για αύξηση θητείας!

Γυναίκες Στρατός

Στα χακί, όπως και οι άνδρες, θα ντύνονται σύντομα οι γυναίκες που, αν το επιθυμούν, θα μπορούν να καταταγούν εθελοντικά στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανοίγοντας έτσι και έναν δρόμο πιθανής επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας από την Τρίπολη για τη στρατιωτική θητεία, τόνισε: «Αυτή την ευκαιρία της κατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις θα προσπαθήσω κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να τη δώσω εθελοντικά και στις Ελληνίδες. Να έχουμε εθελοντική κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις των Ελληνίδων εκείνων που θέλουν να προχωρήσουν και να συμμετάσχουν εν συνεχεία ως στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων». Πηγές του ΥΠΕΘΑ λένε πως ίσως έτσι να καλυφθούν κάποια κενά στη στελέχωση των μονάδων, όμως, εκφράζονται και αμφιβολίες για το κατά πόσο οι υπάρχουσες υποδομές μπορούν να υποδεχθούν μια τέτοια συμβίωση.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τον χρόνο υλοποίησης της θητείας των γυναικών, ο υπουργός τόνισε πως αυτό είναι μία σκέψη την οποία θέτει προς συζήτηση, «δεν είναι μία απόφαση». Και τόνισε πως «θα ξεκινήσει η συζήτηση στο Συμβούλιο Άμυνας με τα επιτελεία, με την πολιτική ηγεσία, με την κοινωνία για να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο.

Δεν πρόκειται να κάνουμε την Ελλάδα Ισραήλ, ώστε να έχουμε υποχρεωτική στράτευση, αλλά θα δώσουμε τη δυνατότητα στην εθελοντική στράτευση. Υπάρχουν παραδείγματα, ιδίως στην παραμεθόριο, γυναικών που κρατούν ολόκληρες περιοχές μόνες τους. Υπάρχει μία γυναίκα, την οποία συνάντησα στην Ήπειρο και βράβευσα, η οποία είχε δεχθεί τέσσερις φορές επίθεση από εγκληματικά στοιχεία και κρατάει τέσσερα χωριά μόνη της. Όταν της είπα αν θέλει να ενταχθεί στην Εθνοφυλακή, μου είπε ‘‘με πολύ μεγάλη χαρά’’. Είστε λεβέντισσες οι Ελληνίδες, οπότε δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα από τους άνδρες, γιατί να μην δώσουμε τη δυνατότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις να μπορέσετε να προσφέρετε;».

Κώστας Αττίας

* Από το ένθετο ΜΑΡΣ που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα Παρασκήνιο το Σάββατο 01/08/2015.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa