Τεχνολογία

Στείλτε μήνυμα στον Mark Zuckerberg

facebook-μηνυμα στον ιδρυτηΜε αντίτιμο 100 δολάρια υπάρχει δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να στείλουν μηνύματα στον ιδρυτή του κοινωνικού δικτύου facebook Mark Zuckerberg

, σύμφωνα με το σάιτ τεχνολογίας Mashable.

Η δυνατότητα αυτή περιλαμβάνεται στο σχήμα χρεώσεων «$1 pay-to-message» που σκέφτεται να επιβάλει η πλατφόρμα, σύμφωνα με το οποίο θα μπορεί κανείς έναντι ενός αντιτίμου να αποστέλλει μηνύματα σε άλλα μέλη, χωρίς αυτά να καταλήξουν στη θυρίδα «Άλλα», μαζί με τα spam ή όσα έχουν αξιολογηθεί ως μη επείγοντα από τους αλγόριθμους φιλτραρίσματος.

Παρόλο που το σχήμα ονομάζεται «$1 pay-to-message», στην πραγματικότητα οι χρεώσεις θα ποικίλλουν ανάλογα με το ποιος είναι ο παραλήπτης. Αν και υπήρχαν ήδη αναφορές ότι στην περίπτωση διάσημων παραληπτών το αντίτιμο θα έφτανε μέχρι και τα 100 δολάρια, είναι η πρώτη φορά που αυτό επιβεβαιώνεται στην πράξη, όπως και η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται πως στους «διάσημους παραλήπτες» θα συμπεριλαμβάνεται και ο Zuckerberg.

Το «$1 pay-to-message» έχει ξεκινήσει να δοκιμάζεται από τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με το Facebook, θα βοηθήσει να μειωθούν τα αμέτρητα ανεπιθύμητα μηνύματα που διακινούνται στο κοινωνικό δίκτυο και «βομβαρδίζουν» τους χρήστες του. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί αναλυτές, αλλά και μέλη, θεωρούν ότι ο περιορισμός των spam είναι απλώς πρόσχημα, και ότι η πραγματική αιτία είναι τα έσοδα που αναμένει το Facebook από τη χρήση αυτού του καινούριου χαρακτηριστικού.

Σχετικά άρθρα:

Ο chrome αποκτά torrent downloader
“Τι παίζει” με τα προσωπικά δεδομένα στο internet
Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa