Περιφέρειες - Δήμοι

Στη λίστα με τους καλύτερους Δημάρχους του Κόσμου ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης

Στη λίστα με τους καλύτερους δημάρχους του κόσμου ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Ο κ. Σκουλάκης αποτελεί έναν από τους εκπροσώπους του Α΄ βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι επελέγησαν να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό για την ανάδειξη του «Καλύτερου Δημάρχου του Κόσμου» για το 2014 (World Mayor 2014), σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού πολίτες από όλες τις ηπείρους επιλέγουν με τη συμμετοχή τους στην ψηφοφορία τον δήμαρχο της προτίμησης τους, θέτοντας ως κριτήρια ψήφου τις διοικητικές ικανότητες των δημάρχων, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, τη δυνατότητα παροχής ασφάλειας στους πολίτες, τον βαθμό προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να προβάλλει τις δυνατότητες των δήμων και να επιβραβεύσει τους εκπροσώπους αυτών που έχουν υπηρετήσει επάξια τις πόλεις τους σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.  Αξίζει να σημειωθεί πως βασική προτεραιότητα του κ. Σκουλάκη καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας του ήταν η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής κάνοντας πράξη τη δέσμευση που είχε δώσει στους συμπολίτες του ότι «κάθε ευρώ που διασφαλίζεται από τον εξορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου μας θα πηγαίνει στην κοινωνική μας πολιτική για την ανακούφιση των συμπολιτών που έχουν ανάγκη».

Στη λίστα των υποψηφίων δημάρχων περιλαμβάνονται δήμαρχοι από τη Βόρειο και τη Λατινική Αμερική, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική, ενώ 43 είναι οι υποψήφιοι από την Ευρώπη. Μεταξύ των υποψηφίων ξεχωρίζουν τρεις δήμαρχοι από την Ελλάδα, ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο  δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa