Κοινωνία

Κρήτη: Υπό έλεγχο η φωτιά – Εκκενώθηκαν οικισμοί (ΦΩΤΟ)

Εκκενώθηκαν οικισμοί στο Τσίγκουνα και Γερακάμπου, εξαιτίας της φωτιάς που ξεκίνησε από το Αντισκάρι και επεκτάθηκε υποβοηθούμενη από τους ανέμους που σε κάποια στιγμή έφτασαν και τα 11 μποφόρ. Η φωτιά έφτασε στη Μεσσαρά. Αυτή την ώρα η φωτιά είναι υπό έλεγχο και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα σηκωθεί αέρας τη νύχτα για να υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με το e-mesara.gr, έχει καεί το σπίτι ενός Γερμανού, μία αποθήκη, ζημιές έχουν υποστεί θερμοκήπια και έχουν αποτεφρωθεί ζώα.

Ο δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκο Σχοιναράκη, που βρίσκεται στην περιοχή του Γεροκάμπου δήλωσε ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κίνδυνος για τους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου του, τον Γεροκάμπο και το Δυσικό.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνει λόγο για περαιτέρω ενίσχυση των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα νότια της Κρήτης.

Οι Πυροσβεστικές αρχές της Κρήτης ενίσχυσαν τις δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή με την πυρκαγιά να έχει αλλάξει κατεύθυνση προς το Δισκό και το Λέντα.

Στο σημείο επιχειρούν 17 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 44 άνδρες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 4 οχήματα των δήμων, 2 ελικόπτερα, εθελοντές και κάτοκοι της περιοχής.

πυρκαγια πυρκαγια πυρκαγια

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa