Κόσμος

Συνελήφθησαν γονείς για παραμέληση και κακοποίηση ανηλίκου- Ενδέχεται να τους αφαιρεθεί και η κηδεμονία

Σύλληψη

Σάλο έχει προκαλέσει στην Βρετανία η σύλληψη δυο γονέων επειδή το παιδί τους είχε φτάσει να ζυγίζει 95 κιλά. Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης το ζευγάρι κρατείται με την κατηγορία της παραμέλησης και κακοποίησης ανηλίκου, ενώ ενδέχεται να τους αφαιρεθεί ακόμη και η κηδεμονία του παιδιού.

To εν λόγο περιστατικό  συνέβη στην Ανατολική Αγγλία, όπου παρενέβη αστυνομία ύστερα από καταγγελία των γιατρών οι οποίοι είχαν εξετάσει το παιδί δυο φορές μέσα σε ένα μήνα και ανησυχούσαν για την υγεία του. Το αγόρι, ηλικίας 11 ετών, ζύγιζε 95 κιλά με ύψος μόλις 1.50.

Οι γονείς του είχαν κληθεί και τον Μάρτιο να καταθέσουν στην αστυνομία σχετικά με την κατάσταση του παιδιού, καθώς είχαν γίνει πάλι καταγγελίες για παραμέληση. Η μητέρα του παιδιού σχυρίζεται ότι το παιδί, το οποίο πάσχει από αυτισμό, παχαίνει λόγω γενετικού προβλήματος και ότι έχει υποβληθεί σε δίαιτα για να χάσει βάρος.

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι βρετανικές αρχές παρεμβαίνουν σε οικογένειες με παχύσαρκα παιδιά. Η πρόνοια αφαίρεσε την επιμέλεια 74 παιδιών από τις οικογένειές τους μέσα στην τελευταία πενταετία επειδή το βάρος τους είχε φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa