Κοινωνία

Τα σημεία… σύνδεσης της υπόθεσης Άλεξ με την εξαφάνιση Γιακουμάκη

Πολλοί αναρωτήθηκαν χθες τον λόγο που η Αγγελική Νικολούλη «πάντρεψε» δημοσιογραφικά τις δύο υποθέσεις.

Τα κοινά στοιχεία:

  • Ο πρώτος για ν΄αναδείξει ότι θύμα bullying, μαθητικής βίας δηλαδή ήταν τόσο ο Άλεξ αλλά και ο μεγαλύτερος σε ηλικία Βαγγέλης.
  • Ο δεύτερος λόγος-που είναι και ο πιο ουσιαστικός- είναι διότι με τα videos από το παρελθόν η Αγγελική θέλησε να σπρώξει σε αποκαλύψεις όλους όσοι κρατούν μέχρι και σήμερα, το στόμα τους κλειστό στην υπόθεση Γιακουμάκη.

Έστειλε μήνυμα πώς ότι και να κάνουν δεν μπορούν να κρυφτούν από τις έρευνες των αρχών και τις δικές της.

Και τα κατάφερε. Ένα τηλεφώνημα από φερόμενο ως φοιτητή αναστάτωσε τόσο την δημοσιογράφο αλλά και όλη την ομάδα της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές την ώρα που βλέπαμε όλοι την εκπομπή η Αγγελική μιλούσε με τον φοιτητή και προσπαθούσε να αλιεύσει όσα μπορούσε για την εξαφάνιση.

Τα κοινά στοιχεία αυτού του θρίλερ με την υπόθεση Άλεξ που πριν από εννέα χρόνια έφερε στο φως το «Τούνελ», έχουν αναστατώσει την κοινή γνώμη. Η Αγγελική Νικολούλη ζωντανεύει  καρέ- καρέ τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα υπόθεση bullying σε δημοτικό σχολείο που πάγωσε το Πανελλήνιο.

Η μητέρα του άτυχου μαθητή Νατέλα, παραμερίζει το δικό της πόνο και μιλάει για τη σημασία αυτής της μέρας. Επηρεασμένη από το νέο θρίλερ του Βαγγέλη Γιακουμάκη, απευθύνει έκκληση σε όσους ξέρουν, να μιλήσουν. Σα μάνα που βίωσε αντίστοιχη τραγωδία, στέλνει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα στη μητέρα του 20χρονου Κρητικού φοιτητή.

Δύο πρώην μέλη της τότε «σκληρής» ομάδας της Βέροιας, μιλάνε στο «Τούνελ». Ο ένας εμφανίζεται μετανιωμένος, ζητάει συγγνώμη για την ιστορία του Άλεξ και απευθυνόμενος στους μαθητές που έχουν υποστεί bullying, δίνει το δικό του μήνυμα. Σοκ προκαλεί η προκλητική στάση και ο ακραίος λόγος του δεύτερου. Μίλησε στη δημοσιογράφο με σκληρό ύφος. Δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας, δήλωσε πως βρίσκεται στη χώρα μας παράνομα και προκαλεί τους «μπάτσους» να τον βρουν. Τα λόγια του φέρνουν ανατριχίλα: «Αν τον σκοτώναμε εμείς δεν θα τον πετάγαμε αλλού, αλλά νεκρό στην αγκαλιά της μάνας του…». Σε άλλο σημείο είπε στη δημοσιογράφο: «Αν ήξερα που είναι τα κόκκαλα του, θα τα ‘φερνα σπασμένα μπροστά σου…».

Πολύ πριν καθιερωθεί ευρέως ο όρος bullying, το «Τούνελ» μέσα από βαθιά και μεθοδική έρευνα έφερε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα την ενδοσχολική βία στη Βέροια που σχεδόν κανείς τότε, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι συνέβαινε. Ούτε και οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Θύμα της ο 11χρονος μαθητής Άλεξ Μεσχισβίλι.

Στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη πάλι η έρευνα του «Τούνελ» αποκάλυψε από την αρχή πως μία ομάδα «σκληρών» συμπατριωτών και συμφοιτητών του, φέρονταν απέναντι του βίαια και ακραία.

Διαβάστε επίσης:

Μαρτυρία σοκ για τον Γιακουμάκη: Παραλίγο να τον στραγγαλίσουν με ιμάντα (ΒΙΝΤΕΟ)

πηγή: blogs.gossip-tv.gr

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER