Οικονομία

Τετ α τετ Αθήνας-Βέρνης για τα 1,4 δισ ευρώ στις Ελβετικές τράπεζες

Για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης Τσίπρα, Βέρνη και Αθήνα θα συζητήσουν το μείζων θέμα των μη δηλωμένων καταθέσεων.

Οι κρίσιμες συνομιλίες μεταξύ της Βέρνης και της Αθήνας με θέμα τις μη δηλωθείσες καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες θα επαναληφθούν «την ερχόμενη εβδομάδα» στην Αθήνα, δήλωσε εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ρολάν Μεϊέρ ανακοίνωσε πως «ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για διεθνή χρηματοπιστωτικά θέματα Ζακ ντε Βατβίλ μεταβαίνει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα» για να συζητηθεί το θέμα διεξοδικά.

Σε ότι αφορά το ποσό, έγινε γνωστό οι μη δηλωμένες καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες ανέρχονται σε 1,4 δισ ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα στον Ελβετικό τύπο, οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία ανέρχονται σε 1,5 δισεκατομμύριο ελβετικά φράγκα (1,4 δισεκατομμύριο ευρώ)

Ωστόσο, έγινε γνωστό ότι από το ποσό των 1,4 δισ, ένα τμήμα έχει δηλωθεί. Ένα άλλο τμήμα του ποσού αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής ή πρόκειται για ποσά που έχουν ωφεληθεί οι καταθέτες από γενναιόδωρες φοροαπαλλαγές στην Ελλάδα (εφοπλιστές) και εξαιρούνται νομίμως κάθε επιβάρυνσης.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa