Πολιτική

Θεοδωράκης: Γιατί επισκέφθηκα την τούρκικη Πρεσβεία

Το λόγο που επισκέφθηκε την τούρκικη πρεσβεία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με κείμενο του στο Facebook.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξηγεί:

Όταν το Νοέμβριο του ‘15 οι τζιχαντιστές χτύπησαν το Παρίσι «όλοι» πήγαμε στην γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα για να φωνάξουμε «Je suis Paris». Και τα κοινωνικά δίκτυα στην Ελλάδα γέμισαν με μηνύματα συμπαράστασης στους Γάλλους.

Όταν την Τρίτη ο θάνατος χτύπησε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης «όλοι» αρκεστήκαμε σε κάποιες τυπικές ανακοινώσεις συμπαράστασης. Το Facebook δεν γέμισε με τρυφερά λόγια, ούτε αφήσαμε λουλούδια στα σκαλιά της τουρκικής πρεσβείας.

Γιατί; Το έχετε σκεφθεί; Μήπως επειδή οι Τούρκοι είναι ο «προαιώνιος εχθρός μας»; Ή μήπως έχουμε αρχίσει να συνηθίζουμε το αίμα των τρομοκρατικών επιθέσεων;

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, είναι λάθος. Γι’ αυτό και αποφάσισα σήμερα το πρωί να πάω στην πρεσβεία. «Ο θρήνος για το χαμό ανθρώπων που δεν ξέρουμε, κάνει τον άνθρωπο, άνθρωπο» λένε οι ποιητές.

theo13

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa