Μαρς

Τι είπε ο ΑΝΥΕΘΑ, Κώστας Ήσυχος, για τα αναδρομικά των Στρατιωτικών;

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «αταίριαστοι».

Όπως είναι φυσικό οι δημοσιογράφοι εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία του υπουργού για να τον ρωτήσουν και για το πιο φλέγον ίσως θέμα που αφορά τους Στρατιωτικούς και δεν είναι άλλο από το πότε επιτέλους θα υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά τους. Μια υπόθεση που σημειωτέον αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης.

Η ερώτηση των δημοσιογράφων ανέφερε επί λέξη: Τα αναδρομικά τους πότε θα τα πάρουν; Έχετε συζητήσει με τον κ. Βαρουφάκη;

Και η απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ ήταν: «Ε βέβαια. Δεν το συζητάμε. Δεν συζητάμε με το υπ.Οικ πότε θα έχουμε την δυνατότητα να εκπληρώσουμε την δέσμευση μας σε αυτή την φάση η οποία πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και μια τέτοια διαδικασία που να επιβάλλει την δικαιοσύνη και το αποτέλεσμα των αποφάσεων των δικαστηρίων που επιβεβαιώνουν οτι κακώς κόπηκαν αυτά τα χρήματα απο τους ένστολους;»

Σε αυτό το σημείο ο δημοσιογράφος διέκοψε τον ΑΝΥΕΘΑ, ρωτώντας «πότε; έχετε κάτι πιο συγκεκριμένο να πούμε;»

Και η απάντηση ήταν πρακτικά, πως δεν υπάρχει τέτοια απάντηση αφού ο ΑΝΥΕΘΑ ανέφερε πως :«είναι συναρμοδιότητα των υπουργείων (ΥΠΕΘΑ και υπ. Οικ.) και δεν μπορώ να είμαι τόσο λαικιστής και να σας πω οτι θα τα δώσουμε τότε. Αλλά οτι θα τα δώσουμε και θα εκπληρώσουμε την δέσμευση μας αυτό είναι δεδομένο. Το χρονοδιάγραμμα θα είναι και σε συζήτηση και σε διαβούλευση με τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων».

Βεβαίως όπως σημειώνουν άλλωστε και οι ίδιοι οι Στρατιωτικοί που παρακολούθησαν το απόσπασμα της εκπομπής στο διαδίκτυο  η σχετική «διαβούλευση» έχει ήδη γίνει όπως είναι γνωστό και όπως άλλωστε φάνηκε και από την επιτροπή που δημιούργησε ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος και η οποία επανέλαβε το αυτονόητο, που υπήρξε και προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης οτι η δικαστική απόφαση πρέπει να εφαρμοστεί ολοκληρωτικά και άμεσα.

Σε κάθε περίπτωση εντύπωση δημιουργεί και το ότι η  ερώτηση και η απάντηση του υπουργού, για αυτό το μείζον θέμα, δυστυχώς, απουσιάζουν από το επίσημο δελτίο τύπου του ΥΠΕΘΑ που εκδόθηκε απο την σχετική διεύθυνση και η οποία όπως φαίνεται επέλεξε να δημοσιοποιήσει μόνον σημεία της συνέντευξης στον ΣΚΑΙ τα οποία αφορούν την γενικότερη οικονομική κατάσταση και το έργο της κυβέρνησης, τις αμυντικές βιομηχανίες και την στρατιωτική θητεία και όχι αυτό το φλέγον θέμα.

Το σχετικό έγγραφο (στο οποίο έχει διατηρηθεί η ορθογραφία με την οποία κοινοποιήθηκε) μπορείτε να το δείτε εδώ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κ.Α.

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa